Çalışma ve İş Kurumu 2 bin

Çalışma ve İş Kurumu 2 bin 90 kişiye iş imkanı sağladı


BAYBURT (A.A) - Çalışma ve İş Kurumu Bayburt İl Müdürlüğünün, 2012 yılında kentte yürüttüğü projeler kapsamında 2 bin 90 kişiye iş imkanı sağladığı bildirildi.
     İl Müdürü Ömer Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun kentte adeta bacasız bir fabrika gibi çalıştığını, kurum tarafından yürütülen projelerle bazı batı illerden göç almaya başladıklarını söyledi.
     Günümüz dünyasının en önemli konusunun işsizlik sorunu olduğunu dile getiren Akdeniz, Türkiye özellikle son dönemlerde bu konuda hayli yol kat etti ve ülkemizdeki işsizlik oranı önemli ölçüde geriledi. Ülkemizin olduğu kadar ilimizin de önemli sorunlarından olan işsizlik yapılan çalışmalarla iyi seviyelere geriledi. Şu anda ilimizdeki işsizlik oranı yüzde 4.7 seviyesinde. Kurum olarak amacımız her vatandaşımızın meslek ve iş sahibi olmasını sağlamak dedi.
     Akdeniz, kentte işsizliğin daha da azaltılması için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Örneğin bir yandan meslek edinmemiş gençlerimize yönelik meslek edindirme kursları düzenlerken diğer yandan henüz meslek seçme aşamasında olan ilimizdeki tüm lise son sınıf öğrencilerimize mesleki danışmanlık hizmeti vermek için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın yanında il genelinde 2012 yılında toplam 32 adet Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında 2 bin 90 vatandaşımız iş sahibi olmuş ve Bayburt ekonomisine bir yılda 10 milyon 295 bin lira girdi sağlamıştır. Yine bunlara ilaveten çalışırken kendi istek ve kusurları dışında işsiz kalan 320 kişiye işsizlik ödeneği olarak 473 bin 313 lira işsizlik maaşı ödemesi yapıldı.
     Çalışma ve İş Kurumu vasıtasıyla şu anda il ekonomisine aylık yaklaşık 2.5 milyon lira girdi sağlandığını ifade eden Akdeniz, Şu anda bizim kayıtlarımıza göre il genelinde bin 991 erkek, bin 167 kadın olmak üzere toplam 3 bin 158 kayıtlı işsiz vatandaşımız mevcut dedi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Çalışma ve İş Kurumu 2 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER