Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfada -Bakan Çelik: Milleti dikkate almayan, halkı dikkate almayan yönetimler dünyada bütün insanlığa çok çektirdi


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milleti dikkate almayan, halkı dikkate almayan yönetimler dünyada bütün insanlığa çok çektirdi dedi.
     Bakan Çelik, Suriyedeki olaylar nedeniyle zaman zaman şarapnel parçalarının isabet ettiği Akçakale ilçesini ziyaret etti. Burada sınıra yakın bir bölgede yer alan Süleymanşah İlköğretim Okulunun bahçesinde vatandaşlara hitap eden Çelik, yakın bir geçmişte bazı sıkıntıların yaşandığını hatırlattı.
     Sizin acınız bizim acımız. Buradaki sıkıntınızı anında hisseden insanlarız, koşa koşa o zaman da geldik tabi buradaki yetkililerimizin tümü olay yerindeydi diyen Çelik, yapılması gerekenleri yaptıklarını söyledi.
     Komşu ülke Suriyede bayram dolayısıyla alınan ateşkes sürecine değinen Faruk Çelik, böyle bir sürecin daimi olması temennisinde bulundu.
     Suriyede yaralanan ve hayatını kaybedenler bizim kardeşlerimiz. Özellikle siz iç içe yaşıyorsunuz. Bu gerçekten dayanılacak acı değil diyen Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Dikkat ederseniz zalim yönetimler, zulüm ne kadar kötü bir kavram. Bunu, bu ve benzer örnekleri görüyoruz. Allah kimseyi ve ülkeyi böyle imtihan etmesin. Milletin vergileriyle milletin emeği ve alınteriyle top alıp, tüfek alıp sonra milleti bombalayacaksın. Yani acayip bir durum var. Allah oradaki kardeşlerimizi korusun temennisinde bulunuyorum. İnşallah orada da Suriyelinin düşüncesi ve iradesi Şama yansıyacak şekilde bir yapılanma ve yönetim anlayışının kurulmasında yarar var. Milleti dikkate almayan, halkı dikkate almayan yönetimler dünyada bütün insanlığa çok çektirdi. İnşallah bunlar son örnekler olur. Gerçekten insan onuruna yakışır yaşam inşallah Suriyede de hakim olur.
    
     -Suriyelilerle yemek
    
     Konuşmanın ardından Akçakale ilçe merkezinde vatandaşlarla bayramlaşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, daha sonra Suriyeli sığınmacıların barındığı Süleyman Şah Konaklama Tesisine geçti.
     Burada sığınmacıların ilgisiyle karşılanan Bakan Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcanın tercümanlığında Suriyelilere hitap etti.
     Suriyedeki olaylar nedeniyle ülkelerini terk edip Türkiyeye sığınanlara hoşgeldiniz diyen ve bayramlarını kutlayan Çelik, şunları kaydetti:
     Bugün Türkiyenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve bu ilin milletvekili olarak sizleri ziyaret ediyorum. Özellikle sayın Başkabakanımızın selamını size iletiyorum. Bizzat sizi görmemizi ve dinlememizi isteyerek sorunlarınızı bir an önce çözüme kavuşturmamamızı istedi. Arkadaşlarımız bazı dertlerini ve problemlerini bize aktarmaya çalıştı. Görebildiğim kadarıyla güzel bir düzen kurulmuş. Kime ne sorunlar iletilecek onlar belirlenmiş. Sizin de bu sorunları belirlenen kişilere iletmenizi istiyorum. Tabi yaşanan yağmur ve sel durumları normalin üzerinde. Bundan dolayı sıkıntılar yaşanıyor. Bunlar geçicidir tabi. Bunun oluşturacağı sıkıntıları gidermek bizim görevimiz. Sizler bizlerin kardeşlerimizsiniz. Dost iki ülkenin vatandaşlarıyız. Dolayısıyla burada misafirlerimiz olarak rahat bir şekilde, huzurlu bir şekilde yaşadığınız çilelerden uzak günler geçirmenizi istiyoruz.
     Bundan sonraki süreçte belirli aralıklarla Suriyelilerin kaldığı kampları ziyaret edeceğini aktaran Faruk Çelik, asıl temennilerinin Suriyelilerin kendi ülkelerinde, doğdukları yerlerde huzur ve barış içerisinde yaşaması olduğunu dile getirdi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, daha sonra Suriyeli sığınmacılarla birlikte akşam yemeği yedi.
     Bakan Çelike ziyareti esnasında Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan, Seyit Eyyüpoğlu, Abdülkadir Emin Önen, Abdülkerim Gök, Yahya Akman ve Mehmet Akyürek de eşlik etti.
     Temaslarının ardından Şanlıurfaya geçen Faruk Çelik, Ankaraya gitmek için havaalanına hareket etti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER