Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfada -Bakan Faruk Çelik: Maalesef kan kaybetmeye, bu alanda (terör) gözyaşı dökmeye devam eden bir Türkiyenin bu şekilde yoluna devam etmesi doğru değil. Bunu doğudaki, batıdaki, k


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maalesef kan kaybetmeye, bu alanda(terör) gözyaşı dökmeye devam eden bir Türkiyenin bu şekilde yoluna devam etmesi doğru değil. Bunu doğudaki, batıdaki, kuzeydeki vatandaşımız da ifade ediyor dedi.
     Bakan Çelik, Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği (ŞUGİAD) üyeleriyle El-Ruha Otelde yaptığı toplantıda, dünyada ve Avrupa Birliğinde yaşanan ekonomik gelişmelerden bahsederek, son 10 yılda yaşanan ekonomik krizlerin Türkiyeyi teğet geçmesinin en büyük nedenlerinden birinin bu ülkelerde olup bitenlerin yakından takip edilmesi ve buna göre önlemler alınması olduğunu belirtti.
     Konuşmasında çözüm sürecinden de bahseden Bakan Çelik, ülkeyi 30 yıldır meşgul eden ve ayak bağı olan terör meselesinde gelinen noktanın çok önemli olduğunu belirterek, Bu gözyaşı dinmeli diyoruz. Bu enerjimizi içeride tüketen bizim tarihimizde bizim değer yargılarımızla bağdaşmayan bu içerideki hiçbir hedefi olmayan, şu anda terörün hedefi nedir diye birilerine sorsanız, ne söyleyeceksiniz- Kalkınmaysa var, hizmetse var, insanları eşit olarak görmek var, hak var, hukuksa var. Yani nedir ne isteniyor- Bir gerekçe belki 10 yıl, 20 yıl önce vardı ama Türkiye demokratikleşiyor, gelişiyor, büyüyor artık şu gerekçe diyebileceğiniz konu başlıkları çok çok azalmıştır. Ama maalesef kan kaybetmeye bu alanda gözyaşı dökmeye devam eden bir Türkiyenin bu şekilde yoluna devam etmesi doğru değil. Bunu doğudaki, batıdaki, kuzeydeki vatandaşımız da ifade ediyor.
     Seçimlerde yüzde 50nin üzerinde oy alan AK Parti Hükümetinin bu sorunun çözümü konusunda bir irade ortaya koyduğunu aktaran Çelik, gelinen noktada, sorunun çözümü noktasında iş adamlarının da sabırla tavır koyacaklarına inandıklarını belirtti.
     Her siyasi iktidarın böyle riskler alamayacağını ve gelecek seçimin geçmesinin bekleneceğini ifade eden Bakan Çelik, şunları kaydetti:
     Biz Türkiyenin meselelerine hiçbir zaman böyle bakmadık. Türkiyenin meselelerine çözüm gözüyle baktık ve yine bir seçimin arifesinde 30 yıldır canımızı yakan, bu yakıcı sorunla açık net bir şekilde yüzleşmek adına milletimize çağrıda, milletimize çözüm konusunda birlikteliğe davet eden konuşmalar yapıyoruz. Yeter diyoruz artık, yeter bu iş bitsin. Bu işi bitirirken tabii bu işin bitmemesi bu işin perde arkasında finansı organize edenler, yürütenler bu işten nemalananlar bu süreçten hiç memnun olmayacaklardır ve provokasyona dönük bazı eylemleri belki sergileyecektir. Tüm bunlara karşı hazırlıklı olacak bir şekilde bu terör belasının sonlanması konusunda üzerimize düşeni yapmak zorundayız.
     Bakan Çelik konuşmasının ardından ŞUGİADın 350nci üyesine plaket verdi. Toplantıya, Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli ile ŞUGİAD üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER