Çamiçi Yaylası, kamp

Çamiçi Yaylası, kamp-karavan rallisine hazırlanıyor -Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Kamping Yatırımları Komitesi Başkanı Darcan: "Türkiyede ilk defa tertip edilecek 1. Anadolu Kamp Karavan Rallisini burada yapacağız. Yaklaşık 50 karava


TOKAT (A.A) - Recep Bilek - Niksar ilçesinde çam ormanlarıyla kaplı Çamiçi Yaylası, 1. Anadolu Kamp Karavan Rallisine hazırlanıyor.
     Oryantiring ve yamaç paraşütü gibi doğa sporlarının yapıldığı Çamiçi Yaylasında, Niksar Belediyesi ile Türkiye Kamp ve Karavan Derneği iş birliğinde "Niksar Kamping" adıyla kamp-karavan alanı oluşturuldu.
     Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Kamping Yatırımları Komitesi Başkanı Mete Darcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl şubat ayında bir turizm seyahat acentesinin yetkilileriyle Niksara geldiklerini, Çamiçi Yaylasını gezerken buraya kamping alanı oluşturmaya karar verdiklerini söyledi.
     Yaylaya geçen yıl mayıs ayında gezi düzenlediklerini belirten Darcan, "Burada hiçbir tesis yoktu. Sadece bir tuvalet yapılmıştı. Bu işi daha büyük hale niye getirmeyelim- dedik. Belediyeye ait 60 dönüm arazide kamp alanı oluşturalım dedik" ifadesini kullandı.
     Kamp-karavan alanının proje çalışmalarının yaklaşık iki ay sürdüğünü dile getiren Darcan, alanı uluslararası standartlara uygun inşa ettiklerini kaydetti.
     Darcan, kamp alanının 25 karavan parkı, bin çadırlık yer, kafeterya, market, tabldot yemek bölümü, 3 tuvalet ve duş ünitesi ve 10 bungalovdan (ahşaptan yapılmış, tek katlı ev) oluştuğunu ifade ederek, 60 dönüm alanda kamp-karavan, uçurtma, yamaç paraşütü ve bisiklet-motosiklet şenlikleri, izcilik ve kampçılık eğitimleri, oryantiring, trekking ve off-road organizasyonlarının yapılabileceğine dikkati çekti.
    
     -1. Anadolu Kamp Karavan Rallisi, Çamiçi Yaylasında yapılacak-
    
     Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigarın destekleriyle projeyi hayata geçirdiklerini belirten Darcan, şunları söyledi:
     "Burada 50ye yakın işçi çalışıyor. Türkiyede ilk defa tertip edilecek 1. Anadolu Kamp Karavan Rallisini burada yapacağız. Yaklaşık 50 karavancının gelmesini planlıyoruz. Burada ikinci bir aktiviteyi de devreye soktuk. Doğa Araştırmaları Sporları ve Kurtarma Derneğinin her sene yaptığı, 13 senedir uyguladığı doğada görüntü avcılığı etkinliğini buraya taşıdık. Onların da gayretiyle toplam bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Bu kamp alanında 500e yakın çadır kurulacak. Etkinliğe 12 ülkeden yabancılar da katılacak. Niksarın bugüne kadar görmediği bir turizm atağı, 13-20 Mayısta gerçekleşecek."
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Çamiçi Yaylası, kamp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER