Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Diyanet İşleri Başkanlığının 2012 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasını Cami ve Engelliler olarak belirlediğini söyledi.
     Ersoy, Eskişehir İl Müftülüğünde düzenlediği basın toplantısında, Camiler ve Din Görevlileri Haftasında, camiler ve Kuran kursları ile din görevlilerinin toplumdaki yerini, önemini, içtimai fonksiyonlarını ve dini hayatın gelişmesine sağladığı katkıların topluma anlatılacağını kaydetti.
     Diyanet İşleri Başkanlığının 2012 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasının temasını Cami ve Engelliler olarak belirlediğini ifade eden Ersoy, Hafta boyuna ülke genelinde ve ilimizde İslamın engellilere tanıdığı kolaylıklar, Hz. Peygamberin engellilere davranışı ve Asr-ı Saadette engelliler, Engellilere yönelik din hizmetin sunulması, Engellilere karşı sosyal sorumluluklarımız, Engelli ailelerin yaşadığı sorunlar, Engellilerin dini sorumlulukları ve İslam Tarihinde Peygamberler konularını halkımızın gündemine taşıyacağız dedi.
     Ersoy, 2 Ekim Salı günü saat 14.00de Yunus Emre Kültür Merkezinde Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Bünyamin Erul tarafından Camiler ve Engelliler konulu bir konferans düzenleneceğini ve 5 Ekim Cuma günü de saat 11.30da Reşadiye Caminde vefat etmiş din görevlileri için Mevlid-i Şerif okunup, hatim duası yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER