Camilerde kadınlara vaaz dönemi

Camilerde kadınlara vaaz dönemi -Yozgatın Akdağmadeni İlçe Müftülüğünce kadınlara camilerde dini konularda vaaz verilmeye başlandı -Akdağmadeni Müftüsü Latifoğlu: Kadınların dini yönden aydınlatılmaları, cami hizmetlerinden d


YOZGAT (A.A) - Yozgatın Akdağmadeni İlçe Müftülüğünce Perşembe günleri kadınlara camilerde dini konularda vaaz verilmeye başlandı.
     Akdağmadeni İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu, yaptığı açıklamada, ilçe merkez, belde ve Kuran kursu bulunan köylerde kurs öğreticileri tarafından düzenli olarak iki haftada bir Perşembe günü camilerde kadınlara vaaz verildiğini ve vaaz programının Haziran ayına kadar süreceğini söyledi.
     Kadınları dini yönden aydınlatma çalışmalarının daha etkin hale getirilmesine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Latifoğlu, Kadınların dini yönden aydınlatılmaları, cami hizmetlerinden daha çok istifade edebilmelerini amaçlıyoruz. İlçe müftülüğü olarak kadınlara yönelik vaaz ve irşad ekibi oluşturduk. Oluşturulan bu ekip camilerimizde vaaz edecek ve kadınlarımızın namaza katılmalarını sağlayacaklar dedi.
     Latifoğlu, Hazreti Peygamberin tebliğ ve irşad faaliyetini sürdürürken cemaat arasında hiçbir fark gözetmediğini anımsatan Latifoğlu, Kadınların da camilerde kendilerine ayrılan bölümlerde, aynı safta omuz omuza, gönül gönüle birlik ve beraberlik içinde olmalarını görmek istemiş ve bu özelliklere sık sık vurgu yapmıştır diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Camilerde kadınlara vaaz dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER