Çanda Siyanürsüz Doğa, Özgür Kaz Dağı

Çanda Siyanürsüz Doğa, Özgür Kaz Dağı Mitingi -Çanakkalenin Çan ilçesine bağlı Etili köyünde, Kaz Dağlarındaki maden arama çalışmaları protesto edildi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalenin Çan ilçesine bağlı Etili köyünde, Siyanürsüz Doğa, Özgür Kaz Dağı adıyla düzenlenen mitingde Kaz Dağlarındaki maden arama çalışmaları protesto edildi.
     Çanakkale Çevre Platformu tarafından düzenlenen mitinge, CHP Çanakkale milletvekilleri Serdan Soydan ve Ali Sarıbaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çevre dernekleri ile bazı siyasi partilerin üyeleri, çevre ilçelerin belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
     Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan, yaptığı konuşmada, Altın ne işe yarar-, Ne için dağlarımız talan olacak- diye sordu.
     Atatürk ve silah arkadaşlarının yıllar önce vatan için emperyalistlere karşı savaşıp, toprakları kazandığını anlatan Gökhan, Kaz Dağlarının işgal edilmesi şu anda Çanakkalenin ve Türkiyenin en büyük sorunudur. Bu tehlikeyi şu anda olduğu gibi her ortamda vurgulayıp, belirteceğiz. Çoğalalım, büyüyelim, birlik olalım ve karşı çıkalım dedi.
     Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, fırsat bulunduğunda Kaz Dağlarının yok edileceğini iddia ederek, Binlerce kayaçlar çıkarılacak, bu kayaçlar öğütüldükten sonra, 2 ton kayaçtan sadece 2 gram altın alınacak. 2 gram altın için de 3 ton su kullanılacak. Tarım alanlarına yetecek kadar olan suyumuzu altın için kullanıp, yok etmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Çıkarılan altının tamamı yurtdışına gidecek. Hiç biri topraklarımızda kalmayacak diye konuştu.
     CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, suya, toprağa, hayvanlara ve sağlığa sahip çıkmak için toplandıklarını ve haklarını savunduklarını bildirdi.
     CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise Kaz Dağlarının bölgenin her şeyi, Türkiyenin damarlarından birisi olduğunu ifade ederek, buraların zarar görmesini engelleyeceklerini kaydetti.
     Konuşmalar sırasında ellerindeki dövizlerle slogan atan topluluk üyeleri, olaysız dağıldı.
     (SAD-BYR-DOĞ-JM)
<< Önceki Haber Çanda Siyanürsüz Doğa, Özgür Kaz Dağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER