Çandan kısa kısa

Çandan kısa kısa -İspanyadan dönen öğretmenlerden ilçe milli eğitim müdürüne ziyaret


ÇANAKKALE (A.A) - Avrupa Birliği Comenius Projeleri kapsamında gittikleri İspanyadan dönen Çan Ticaret Meslek Lisesi öğretmenleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkanı makamında ziyaret etti.
     İspanyadan dönen öğretmenler, Özkana yurt dışında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Özkan, bu tür projelerin Çanda başarıyla uygulandığını, eğitim öğretim adına faydasının büyük olduğunu belirterek, projelerin Türkiye genelinde yaygınlaşması gerektiğini kaydetti.
    
     -Gençlik Haftası etkinlikleri-
    
     Çan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında sınıflararası halı saha futbol turnuvası düzenledi.
     Üç hafta sürecek etkinlikler kapsamında, masa tenisi ve okul içi satranç turnuvası da yapılacak.
     Okul Müdürü Ömer Faruk Aydın, etkinlikler kapsamında 300e yakın öğrenciye spor yapma imkanı sağlandığını belirterek, gelecek senelerde etkinliklerin kapsamının genişleyeceğini bildirdi.
    
     -Belediyenin halk oyunları ekibinin başarısı-
    
     Çan Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, İzmirde düzenlenen ve 7 grupta 57 takımın yarıştığı yarışmada, dördüncü oldu.
     Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, halk oyunları ekibinin bugüne kadar katıldığı yarışmalardan dereceler ve ödüllerle döndüğünü söyledi.
     Ekibin, İzmirdeki yarışmada da önemli bir derece elde ettiğini belirten Kuzu, Gruptaki diğer ekiplerin birçoğunun konservatuvar öğrencilerinden ve bu işe profesyonel yaklaşan kişilerden oluştuğu göz önünde bulundurulduğunda, ekibimizin 57 takımın yarıştığı yarışmada dördüncülük elde etmesi oldukça önemli bir başarıdır dedi.
     Kuzu, ekip üyelerinin ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyduklarına inandığını ifade ederek, ilçenin ve belediyenin adını çeşitli platformlarda duyuran Çan Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.
     (SK-SAM-UMT-MUR)
<< Önceki Haber Çandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER