Çandan kısa kısa

Çandan kısa kısa -Vergi Haftası etkinlikleri sürüyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanda, Vergi Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler sürüyor.
     Çan Vergi Dairesi Müdürü Yusuf Yazan ve personeli, ilk olarak Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzuyu ziyaret etti.
     Başkan Kuzu, Vergi Haftasının vergi bilincinin oluşması anlamında önemli olduğunu belirterek, Şunu da biliyoruz ki vergi devletin en önemli ekonomik kaynağı ve sonrasında da hizmete dönüşen şekli. Bu anlamda sizler önemli bir görevi icra ediyorsunuz dedi.
     Yazan ve beraberindekiler daha sonra Kaymakam Yakup Tat ile görüştü. Tat, Vergi Haftasında, toplumda vergi bilincinin, sorumluluğunun öneminin bir kez daha vurgulanacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Benim çok önemsediğim bir konu da belgeli alışveriş yapılmasıdır. Çünkü ülkemizde en büyük sıkıntı çektiğimiz konulardan birisi kayıt dışılık. Burada da en büyük görev aslında halkımıza, vatandaşımıza düşüyor. Eğer ki vatandaşımız alışveriş yaptığı zaman fişini, belgesini almak hususunda gerekli duyarlılığı gösterirse bu kayıt dışılık büyük ölçüde önlenebilir.
     Yusuf Yazan ve beraberindekiler, daha sonra Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemali Ergin ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Güneri ziyaret etti.
    
     -CHP Milletvekili Sarıbaş Çanda-
    
     CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çanda halkla bir araya geldi.
     Sarıbaş, Menderes Parkında vatandaşlarla sohbet ederken, Ülkemizde yaşanan sorunlarla Çanda yaşadığımız sorunlar arasında fark yok. Ülkemizde huzur ve güven de kalmadı. Adeta ilan edilmemiş bir sıkı yönetim yaşanıyor. Gün geçmiyor ki askerimiz, aydınımız, yazarımız, gazetecimiz, öğrencimiz, öğretmenimiz, memurumuz, işçimiz sabaha karşı evleri basılarak gözaltına alınmasın dedi.
     Kurtuluşun CHPde olduğunu iddia eden Sarıbaş, Halkımızı CHPye sahip çıkmaya çağırıyorum. CHPye sahip çıkmak, halkımızın kendisinin ve çocuklarının geleceğine sahip çıkması demektir. Önümüzdeki yerel seçimlerde bu iktidara dersini vermeliyiz diye konuştu.
    
     -Ana sınıfı öğretmenlerine seminer-
    
     Çan ve Yenicedeki okullarda görevli 30 ana sınıfı öğretmenine seminer veriliyor.
     Çan Öğretmen Evinde iki gün sürecek seminerde 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günseli Girgin ve Yenice Belediyesi Ana Okulu Öğretmeni Dilay Şensoy, öğretmenlere Okul Öncesi Eğitim Programı konusunda bilgi aktaracak.
    
     Muhabir: Sadettin Arslan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER