Çanakkalede sahra hastanesi tatbikatı

Çanakkalede sahra hastanesi tatbikatı -Olağanüstü durumlarda kullanılabilmesi için gönderilen 200 kişilik sahra hastanesi, tatbikat amacıyla kuruldu


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede olağanüstü durumlarda kullanılabilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 200 kişilik sahra hastanesi, tatbikat amacıyla kuruldu.
     Ulusal Medikal Kurtarma Ekibine (UMKE) geçen yıl gönderilen sahra hastanesi, kontrol ve tatbikat amaçlı Esenler Mahallesindeki boş bir arazide oluşturuldu. UMKE görevlileri, 6 adet 72 metrekarelik ana çadır, 1 adet 44 metrekarelik bağlantı çadırı ve 1 kimyasal, biyolojik, nükleer durumlarda kullanılabilecek dekontaminasyon çadırından oluşan sahra hastanesini kurup, hizmet verecek duruma getirdi. Kompresör yardımıyla hava basılarak şişirilen çadırların her biri 8 dakikada hazır hale getirildi.
     Acil Afetlerden Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nihat Taşdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahra hastanesinin acil ve afet durumları ile olağanüstü hallerde kullanılabileceğini söyledi.
     Taşdoğan, her çadırın ısıtma ve soğutma sistemleri bulunduğunu ifade ederek, Aynı anda 200 hastaya müdahale edebilecek tıbbi donanım mevcut. UMKE görevlileri, acil durumlarda sahra hastanesini kurmakla görevli. İçinde ameliyathanesi de bulunan sahra hastanesi, olağan üstü durumlarda görevlendirilecek sağlık ekibiyle tam bir hastane olarak hizmet verebilecek dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
<< Önceki Haber Çanakkalede sahra hastanesi tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER