Çanakkalede tütün denetimi

Çanakkalede tütün denetimi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede, tütün ve mamullerinin içimine yönelik denetimlerin sürdüğü bildirildi.
     Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun hükümlerine yönelik, sahada uygulamaların izlenmesi, değerlendirilmesi ve koordinasyonu için Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi (DHSDS) geliştirildiği anımsatıldı.
     İl merkezi ve ilçelerde, görevlendirilen denetim ekipleri tarafından halka açık tüm kapalı alanlarda 24 saat denetimlerin sürdüğünün anlatıldığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Tablet bilgisayarların 16 Eylülden itibaren kullanıma başlanmasından sonra vatandaşlarımızın yapmış oldukları ihbarlar, ihbar edilen işletmeye en yakın ekibin bilgisayarına ulaşmakta ve ekiplerimiz tarafından en kısa zamanda söz konusu mekana gidilmekte, ihlali yapan kişi ve işletme tespit edilerek gerekli cezai işlem uygulanmaktadır. Halkımız bu yöndeki şikayetlerini şehir merkezi ve ilçe merkezlerinde 155 Polis hattına, köylerde 156 Jandarma hattına ve 184 SABİM hattına bildirdikleri takdirde ihbarlar değerlendirilerek en kısa sürede gerekli işlemler yapılacaktır. Halkımızın bu konudaki duyarlılığı verilen hizmetin kalitesini ve etkinliğini arttıracaktır. Hedefimiz Çanakkaleli vatandaşlarımızın temiz hava solumasını sağlamaktır.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çanakkalede tütün denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER