Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -ÇOMÜde, "Otizm ve Kaynaştırma" konulu konferans düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ), "Otizm ve Kaynaştırma" konulu konferans düzenlendi.
     Bir kitap evinin sponsorluğunda, ÇOMÜ Özel Eğitim Topluluğu, Çocuklar Evi ve Çocuk Kulübünün iş birliğinde, Süleyman Demirel Konferans Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. Yeşim Fazlıoğlu katıldı.
     Fazlıoğlu, otizmi ve belirtilerini anlattığı konuşmasında şunları söyledi:
     "Engelli çocuklarla çalışırken en büyük amacımız onları normale yaklaştırmak ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak. Otizm yaşam boyu süren bir bozukluktur. Bu bozukluk sosyalleşmeyi değil, iletişim becerilerini etkiliyor ve erkek çocuklarda kız çocuklarına oranla 4 kat daha fazla görülüyor. Otizm için erken eğitim çok önemli. Çocuklarımızdaki eksiklikleri erkenden fark eder ve bu eksiklikleri eğiterek, öğreterek gidermeye çalışırsak büyük oranda başarılı olabiliriz."
    
     -Çocuklar seramik bölümünü gezdi-
    
     ÇOMÜ Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Sınıfında eğitim alan çocuklar ve aileleri, "sınıfta sanat var" projesi kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünü ziyaret etti.
     Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ve öğretim görevlisi Mehmet Coşar rehberliğinde düzenlenen ziyarette çocuklar çamurla çalışmalar yaptı.
    
     -"Kent gönülleri"nin etkinliği-
    
     Çanakkale kent gönüllüleri Özgürlük Parkında düzenledikleri şenlikle bahara "merhaba" dedi.
     Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bugüne kadar her şeyi kent halkıyla birlikte yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Olabildiğince çoğunluğun kararıyla bu kentte yatırımlar yaparak, kaynaklarımızı bu doğrultuda yönlendirdik. Çağdaş demokrasilerde gönüllülük, kentin yaşamına katkı sağladığı için son derece önemlidir. Sizin kaynaklarınızı kullandığımıza göre sizlerin de söz sahibi olması kadar doğal bir şey olamaz. Onun için gönüllülük aynı zamanda bir görevdir. Tüm kentlimizin bu oluşuma katılmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından müzik dinletisi sunuldu, çeşitli ikramlarda bulunuldu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER