Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini 30

Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini 30 bin kişi ziyaret etti


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi tarafından Konyaya getirilen Türkiyenin en büyük Çanakkale Zafer Müzesine Konyalılar büyük ilgi gösterdi.
     Hafta başında Konevi Kültür Merkezinde açılan Çanakkale Zafer Müzesini, 5 günde yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti.
     Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü kutlamalarının başlayacağı bir dönemde belediye olarak yine bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Çanakkaledeki kahramanlık şuurunu gençlere çok iyi bir şekilde aşılamanın gerektiğini ifade eden Kalaycı, Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde eşine az rastlanabilecek olan ve ecdadımızın kahramanlık hikayelerinin destanlaştığı bir zaferdir dedi.
     Kalaycı, bu kapsamda Kültür Bakanlığına bağlı olan seyyar Çanakkale Zafer Müzesini Konyaya getirdiklerini ve 5 gün süresince Konyalıların yoğun odağı olduğunu belirtti.
     Meram Belediyesi tarafından Konyaya getirilen ve dün akşam sona eren seyyar Çanakkale Zafer Müzesinde; Çanakkale Savaşından sonra o bölgeden toplanan yüzlerce malzeme, asker mektupları, kıyafetler, havada çarpışan mermiler, savaş malzemeleri gibi bir çok tarihi belge bulunuyor.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini 30 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER