Çanakkale Boğazında canlı balıkla lüfer avı

Çanakkale Boğazında canlı balıkla lüfer avı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Boğazında belirli bölgelere yuvalanan lüfer balığını yakalayabilmek için çaba gösteren balıkçıların son günlerde canlı yem kullandığı bildirildi.
     S.S. Eceabat Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Veysel Kırmızı, balıkçıların önceleri lüfer avı için kilosu 5 lira civarında olan sardalye ile oltayla çokça yakalanan izmariti kullandığını söyledi.
     Bu yüzden balıkçıların yem bulmakta zorlanmadığını belirten Kırmızı, ancak balıkçıların daha fazla balık yakalayabilmek amacıyla lüferin ilgisini canlı gümüş ve sardalye balığına çektiğini bildirdi.
     Balıkçıların adeta lüferi gümüş ve sardalyeye alıştırdığını ifade eden Kırmızı, Balıkçılar artık başka yem yemeyen lüfer balığını yakalayabilmek için büyük çaba sarf eder duruma geldi. Sabah erken saatlerde ellerine aldıkları kamışlarla teknelerinden gümüş balığı çaparilerini denize bırakan balıkçılar, bu balığı yakalamayabilmek için büyük uğraş veriyor. Bazı balıkçılar da canlı sardalye bulabilmek için tekneleriyle uzun mesafeler kat ediyor dedi.
     Balıkçılardan Murat Okutucu da Bizim için canlı bir gümüş ya da sardalye balığı, bir lüfer değerinde. Bu balıklarla lüferi yakalamak daha kolay. Gümüş ve sardalye balığını gören lüfer, hemen oltaya geliyor. Canlı yem kullananlar cansız yem kullananlara göre çok daha fazla avantajlı. Çok yoruluyoruz, ama yine de Allah bereket versin dedi.
     Balıkçılar, lüfer balığından günde yaklaşık 200 ile 250 lira gelir elde ediyor.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkale Boğazında canlı balıkla lüfer avı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER