Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçme Yarışması

Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçme Yarışması -Genel klasmanda birinciliği 54.28lik derecesiyle Alper Köksoy kazandı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Boğazını yüzerek geçme yarışmasında genel klasmanda birinciliği Alper Köksoy kazandı.
     Çanakkale Rotary Kulübü tarafından bu yıl 28incisi düzenlenen, Avrupa Yakasında Eceabat İskelesi ile Anadolu Yakasında Çimenlik Kalesi İskelesi arasındaki 3.5 millik parkurda yapılan yarışmaya, 167si yabancı 505 yüzücü katıldı.
     Yarış sonunda varış noktasına ilk ulaşan sporcu, 54.28lik derecesiyle Alper Köksoy oldu. Erkekler genel klasmanda ikinciliği 55.02lik dereceyle Turgut Esen, üçüncülüğü ise 55.25lik derecesiyle Efe Erduran kazandı.
     Bayanlar genel klasman kategorisinde birinciliği 1.03,43lük dereceyle Jenny Whiteley elde etti. İkinciliği 1.05,39luk derecesiyle Nardee Brims, üçüncülüğü ise 1.08,43lük dereceyle Christine Van Der Spuy kazandı.
     Engelliler de ise 1.14,31lik dereceyle Emrah Özsevim birinciliği, 1.16,08lik dereceyle Ali Uzun ikinciliği, 1.17,47lik dereceyle Berk Kamahlı üçüncülüğü elde etti.
     Yarışın genel klasman birincisi Alper Köksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, birinciliği teröre verilen şehitler için aldığını belirterek, Burada onlar için yüzmek, birinci gelmek gurur verici. Bu benim başarım değil, onların bana verdiği azimdir. Bu teröre karşı yapılan bir eylemdir dedi.
    
     -Büyükelçi de boğazı yüzerek geçti-
    
     Boğazı yüzerek geçme yarışına Avustralyanın Türkiye Büyükelçisi Ian Biggs ve eşi Dr. Christine Biggs de katıldı. Dereceye giremeyen, ancak parkuru yüzerek geçmeyi başaran Büyükelçisi Biggs, Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası biz Avustralyalılar için çok önemli. Özellikle 30 Ağustosta burada olmak ve Zafer Bayramını kutlamak, buna katkıda bulunmak istedik. Diyebilirim ki, burası benim için çok daha özel bir yer. Çanakkale Boğazını bir kıtadan bir kıtaya geçmiş bulunmaktayım. Dolayısıyla artık burası benim için çok daha özel bir yer dedi.
     Yarışmada kategorilerinde dereceye giren sporculara, madalya ve ödülleri Çimenlik Kalesinde düzenlenen törenle verildi.
     Törene Çanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile sporcular ve kulüp üyeleri katıldı.
     Öte yandan, yarışma süresince Çanakkale Boğazı her iki yönden transit gemi geçişlerine kapatıldı.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçme Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER