Çanakkaleli aşçıların başarısı

Çanakkaleli aşçıların başarısı


ÇANAKKALE (A.A) - Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından düzenlenen 2. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışmasına katılan Çanakkaleli aşçılar, 3 altın, 3 gümüş, 3 bronz ve 4 merit ödül kazandı.
     Usta ve öğrenci 612 aşçının katıldığı ulusal yemek yarışması, Alanya Kültür Merkezinde yapıldı.
     Dernek üyesi Cengiz Özkan, katıldığı yarışmada gümüş madalyaya layık görüldü. Özkan, köz ayva üzerinde nar soslu kuzu pirige ile gümüş madalyanın sahibinin oldu. Aynı kategoride Emrah Aktaş ise yarışmada gümüş madalya kazandı.
     Kepez Turizm ve Otelcilik Lisesi öğrencilerinden Cem Sargın, öğrenci ekip yarışmasında hijyenden 1 altın, yemekten bir bronz madalya alırken, Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi mutfak öğrencileri Ferihan Bilen ve Hatice Kemençe birer altın ve birer bronz madalya aldı. Aynı okuldan Meryem Yavuz, makarna kategorisinden, ısırgan otlu ve Ezine peynirli sumak şuruplu makarnası ile merit ödülü almaya hak kazandı. Yöresel mutfakta Sinem Ülkü ise Edirne tava ciğeri yaparak merit ödülü aldı.
     Çanakkale Aşçılar Derneği (ÇAD) Başkanı Hüseyin Çetin, 10 kişi olarak katıldıkları yarışmada, özellikle gençlere büyük destek verdiklerini söyledi.
     Öğrencilere her zaman destek olacaklarını belirten Çetin, Ben bu ilgi karşısında ve genç kadromla birlikte yapacağım tüm organizasyonlarla sadece Çanakkalede değil, tüm Türkiyede büyük sesler getirmeye devam edeceğim dedi.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çanakkaleli aşçıların başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER