Çanakkaleli gönüllüler eğitim programına katılacak

Çanakkaleli gönüllüler eğitim programına katılacak


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkaleli gönüllüler, Almanyanın Osnabrück kentinde düzenlenecek deprem sonrası eğitim programına katılacak.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çanakkalenin kardeş kenti olan Osnabrückte gerçekleştirilecek 9 günlük eğitim programına 10 gönüllü iştirak edecek.
     Çanakkale Belediyesinin de desteklediği programda katılımcılara, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Çanakkale İl Müdürü Erdoğan Çabuk, deprem sonrası eğitim programına hazırlık içerikli iki saatlik bir eğitim semineri verdi.
     AFAD, katılımcılara eğitim süresince kullanacakları gerekli koruyucu kıyafetleri gruba temin etti.
     Deprem sonrası eğitim programı kapsamında beş farklı ülkeden genç kurtarıcılar, bir araya gelerek, Urban Search and Rescue adı altında bir antrenman platformu düzenleyecek.
     Bu eğitimle, bir deprem sonrasında 36 saat sürecek kurtarma çalışması için tecrübe kazanılması hedefleniyor. Programa katılacak gençler, Rusyadan Russian Student Corps, İzlandadan İcelandic Associatin for Search and Rescue, Romanyadan Cluj İnspectorate for Emergency Situations, Türkiyeden AFAD ve Almanyadan THW-Jugend gibi kuruluşlardan eğitim alacak.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çanakkaleli gönüllüler eğitim programına katılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER