Çarşamba ilçesinde kültür mantarı yetiştiriciliği

Çarşamba ilçesinde kültür mantarı yetiştiriciliği


SAMSUN (A.A) - Çarşamba ilçesinde girişimci iki kardeş tarafından kurulan kültür mantarı üretim tesisi düzenlenen törenle açıldı.
     Kavakdibi köyünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının desteği ile 120 metrelik alan üzerine İrfan ve Muharrem Temiz kardeşler tarafından kurulan mantar üretim tesisinin açılışı gerçekleştirildi.
     Açılışa katılan Kaymakam Caner Yıldız, mantar üretim tesisinin ilçenin gelişimine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
     Çarşambanın gelişmesi için herkese görevler düştüğünü belirten Yıldız, Bu tür tesisler ilçemizin gelişmesi ve ekonomik anlamda ilerlememiz için önem taşıyor. Tesisin herkese hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     İşletme sahibi İrfan Temiz ise, tesiste ürettikleri mantarın pazar sorunu olmadığını ilk ay içinde de 10 ton mantar ürettiklerini söyledi.
     Açılışa Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Çarşamba ilçesinde kültür mantarı yetiştiriciliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER