Çayırovada, kamu 24 ve e

Çayırovada, kamu 24 ve e-devlet sistemi tanıtıldı


KOCAELİ (A.A) - Çayırovada, Çayırova Belediyesi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen seminerde, Kamu 24 ve E-Devlet sistemi tanıtıldı.
     Çayırova Belediyesinde gerçekleştirilen seminerin öncesinde konuşan Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, elektronik belge yönetim sistemi ve E-Devlet çözümleri hakkında gerçekleştirilecek seminerin önemli bir çalışma olduğunu söyledi.
     Tarihin bütün dönemlerinde insanoğlunun en önemli ihtiyacının bilgi olduğunu vurgulayan Akbaş, büyük toplumsal olayların, hastalıkların, afetlerin ve daha birçok konuların bilgiyle çözüldüğünü ve yönetildiğini kaydetti.
     Akbaş, bilgi ile teknolojinin son yıllarda daha da bütünleştiğini ve insanoğlunun düşüncelerini sahnelemesine yardımcı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     Ülkemize baktığımızda son 10 yılda internet tabanlı teknolojilerde büyük bir ivme yakalandı. Özel sektör ve devlet bürokrasisi artık çok daha hızlı ve güvenli, ölçülebilir, değerlendirilebilir hale gelmiştir. Millet ile teknolojiyi buluşturarak Elektronik Belge Yönetim Sistemine geçtik. Artık vatandaşımız iş ve işlemlerini, kağıtla, masa masa dolaşarak değil, elektronik ortamda yapıyor. Tüm süreçler sanal ortamda ilerliyor. Sahici bir hizmet kalitesi ortaya çıkıyor. Hizmetler kişiye ve mekana bağımlı olmaktan çıktı. İnternetin olduğu her yerde evraklar inceleniyor, süreçler ilerliyor. Hem vatandaşın hayatı eksilmiyor, hem de bizler yeni hizmet ve projeler için kafa yoruyoruz.
     Çayırova Belediyesinin, dinamik ve hızlı bir belediye olduğunu vurgulayan Akbaş, Yeni vizyonumuz sayesinde hızımız kesilmiyor. Zihnimiz, hafızamız, enerjimizle Çayırovanın geleceğine odaklandık. Çayırovanın yarınlarını sadece Türkiye ile değil dünya ile birlikte okuyoruz dedi.
     Akbaşın konuşmasının ardından başlayan seminerde, Medeniyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Betül Oktay, Mahalli İdareler Uzmanı ve Yazılım Mühendisi Yılmaz Akgün, Çayırova Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Osman Gümüş ve Bilgi İşlem Müdürü Gürsel Erkan Çetin, Kamu 24 ve E-Devlet hakkında sunum yaptı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çayırovada, kamu 24 ve e Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER