ÇAYKURdaki grev

ÇAYKURdaki grev -Genel Müdür Sütlüoğlu: "Tekgıda-İş Sendikasının bir gün bile sürmeyen grevine karşı ÇAYKUR işçisi duyarlı davrandı ve greve karşı grev yaptı" -"Şu an sendika yönetiminin görüşme ve pazarlık yapacak bir g


RİZE (A.A) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Tekgıda-İş Sendikasının bir gün bile sürmeyen grevine karşı ÇAYKUR işçisi duyarlı davrandı ve greve karşı grev yaptı" dedi.
     Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Tekgıda-İş Sendikasının uygulamaya koyduğu grevin başlamadan sona erdiğini söyledi.
     Sendika yönetiminin artık masaya oturup, pazarlık yapma gibi bir gücü olmadığını ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:
     "Tekgıda-İş Sendikasının bir gün bile sürmeyen grevine karşı ÇAYKUR işçisi duyarlı davrandı ve greve karşı grev yaptı. Grev öncesinde anlaşma veya uzlaşma olabilirdi. Biz buna çok gayret ettik. Hep zeytin dalı uzattık ama maalesef onlar çok katı bir tutum sergilediler, hiç istemediler. Benim dışımda, Ankarada onlara bazı teklifler yapıldı. Onu da kabul etmediler. Grev demek, artık bir yerde bu görüşmeler bitmiştir. Biz kavgayı tercih ettik. Kavgayla da sizin kafanızı, gözünüzü kıracağız. Sırtınızı yere getireceğiz. Dediklerimizi de zorla yaptıracağız demektir ama kendi sırtları yere geldi. Dediklerinin tersi oldu. Hiçbir şey grevden önceki gibi olmayacak. Üyeler bir yerde gensoru ile yetkililerini düşürmüşlerdir.
     Bütün sendika üyesi işçilerimiz yüksek bir sorumluluk duygusu ile fedakarca gelip işbaşı yapmıştır. Güvenini kaybeden bir hükümetin durumu ne ise sendikanın da bugünkü durumu odur. Şu an sendika yönetiminin görüşme ve pazarlık yapacak bir gücü yoktur. Benimle ilgili bir görüşme olmamıştır. Benim dışımda bazı görüşmeler yapmış olabilirler. Sendikanın asıl amacı işçiler üzerinden aidat alarak sendikanın kasasına para aktarmaktır. Ortada iyi niyet olmayınca sonuca da gidemezsiniz. Allah doğrunun yanındadır."
     Bu arada, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü hizmet binasına asıldıktan bir süre sonra indirilen "bu iş yerinde grev vardır" yazılı afişin, yeniden aynı yere asıldığı görüldü.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER