ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu:

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: Kuru çay kalitesi ve standardı noktasında imalat ustaları kilit durumdadır


RİZE (A.A) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kuru çay kalitesi ve standardı noktasında imalat ustalarının kilit durumda olduğunu bildirdi.
     ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sütlüoğlunun, toplantı salonunda çay fabrikası imalat ustaları ile bir araya gelerek 2012 yaş çay sezonu öncesi istişare toplantısı yaptığı belirtildi.
     Açıklamada, Sütlüoğlunun çayda kalitenin artırılmasına önem verdiğine vurgu yaptığı belirtilerek, şu ifadelerine yer verildi:
     Tarladan toplanan yaş çayın kaliteli olması çok önemli. Fakat bu başlı başına yeterli değil. Çayın fabrikalarda imalat süreci içerisinde tekniğine uygun olarak üretilmesi çok daha önemli. İmalat sürecinin yakından takip edilmesi çok önemli. Çayı yeteri kadar soldurmazsanız, kıvırmazsanız, yeteri kadar çay fermente olmazsa, fırınlardan kurumadan çıkarsa, yüksek ısıdan dolayı yanık çıkarsa, iyi tasnif yapmazsanız, iyi aldığımız kalitesiz üretmiş oluruz. Bütün gayretler, emekler, boşa gider. Çünkü imalattaki her yanlışlık pazarda tepki topluyor.
     Görevlerinin çayı en iyi şekilde standartlara uygun üreterek, tüketiciye en kaliteli şekilde sunmayı amaçladıklarını belirten Sütlüoğlu, şunları kaydetti:
     Kalitesiz ürün tüketicilere yapılmış bir saygısızlık olur. Hepimiz bu kurumda çalışıyoruz, bu kurumdan ekmek yiyoruz. Çocuklarımızı bu kurumdan aldığımız paralarla, çaydan aldığımız paralarla geçindiriyoruz. Sağlık hizmeti alıyor, çok yönlü istifade ediyoruz. Bunun karşılığında da yapmamız gereken işimizi en iyi şekilde yapmaktır. Çalışmadan gayret etmeden para kazanmak övünülecek bir şey değil, aksine çok ayıp ve utanılacak bir şeydir.
     Sütlüoğlu, imalat ustalarının, işlerini en iyi şekilde yapmalarının yetmediğini belirterek, şöyle dedi:
     İmalat ustaları kurumun çok kritik elemanları ve çok önemli bir yerdedir. Kuru çay kalitesi ve standardı noktasında imalat ustaları kilit durumdadır. Yıllarca bu işin içindeki kazanımları, tecrübeleri kaliteye dönüştürmeleri gerekiyor. Geçmişte yapılan kaliteli işler daha da artırılarak yapılmalı. İmalat ustası kaliteli ürün için doğru olanı cesaretle yapmalı.
     (MS-AK)
<< Önceki Haber ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER