Çekmeköyde kan bağışı festivali

Çekmeköyde kan bağışı festivali


İSTANBUL (A.A) - Çekmeköyde, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı ile AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı tarafından kan bağışı festivali düzenlendi.
     Çekmeköy Madenler mevkisinde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar Türk Kızılayı tarafından kurulan kan bağışı çadırlarında, sağlık görevlileri kontrolünde kan verdi.
     Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, kan bağışı kampanyasında siyasi partilerin ve derneklerin görüşlerinin önemli olmadığını vurgulayarak, Burada tek görüşün insanlık olması amacındayız. Bu doğrultuda da insanlar kanlarını Kızılaya feda ediyorlar. Ve bir başka yerdeki ihtiyaç sahibi insana kanlarını ulaştırıyorlar dedi.
     AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ise bu etkinliğin örnek olmasını dileyerek, şöyle konuştu:
     Burada çok büyük bir güzellik, kardeşlik ve beraberlik var. Bizim medeniyetimizde şöyle bir yaklaşım vardır, bir insanı hayata döndürmek, bütün insanlığa hayat vermek gibidir. Bir insanı ihmal etmek ölümüne sebep olmak bütün insanlığı öldürmek gibidir. Kan hayattır. Bugün biz kan veririz, yarın da başkaları ihtiyacımız olduğunda bizim için kan verir. Böylece büyük bir kardeşlik ordusu meydana gelir.
     Festivale, 39 dernek, 4 spor kulübü ile Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve diğer yetkililer de destek verdi.
    
     Muhabir: Kenan Tunç
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Çekmeköyde kan bağışı festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER