ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Sözen, Şahinbey

ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Sözen, Şahinbey Belediyesinin çalışmalarını inceledi


GAZİANTEP (A.A) - Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen ve Yaşayan Müze olarak hizmete sunulan Gümrük Hanı ve Şehreküstü bölgesindeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Başkanı Mehmet Tahmazoğlu incelemeleri sırasında Sözene projeler hakkında bilgi verdi.
     Tahmazoğlu, sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında Bişirici, Ubeydullah, Müftüoğlu ve Şıh Cami sokaklarında cephe çalışmaların tamamlandığını, altyapı çalışmalarının yapıldığını belirtti.
     Şıh Cami önünde bulunan 4 adet tescilli yapıyı belediye olarak kamulaştırdıklarını ve bu evlerin restorasyon çalışmasına başladıklarını aktaran Tahmazoğlu, Gaziantep Kültür yolunun devamını sağlayacak tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılması ve turizme kazandırılması noktasında başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.
     Başkan Tahmazoğlu, tarihi Gümrük Hanının 8 ay gibi kısa sürede restorasyon çalışmasını tamamlayarak el sanatları yaşayan müze olarak halkın hizmetine sunulduğunu anımsattı.
     Sözen de Gümrük Hanı restorasyonu ve Şıh Cami bölgesinde yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılması ve korunması noktasında örnek çalışmalar sergiliyor. Bunun en son örneği ise Gümrük Hanıdır. Başkanımız, Bostancı ve Gümrük Hanı restorasyon uygulamasındaki başarılı çalışmasından dolayı ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birliği tarafından geçtiğimiz ay teşekkür belgesiyle ödüllendirilmişti. El sanatlarıyla Yaşayan Müze Gümrük Hanında Gaziantep yöresine ait geçmişten bugüne tüm el sanatları sergilenmektedir. Bu sayede buraya gelen misafirler bu eserleri görerek Gaziantep kültürünü daha yakından tanıyor. Başarılı çalışmalara imza atan Başkan Tahmazoğlunu tebrik ediyorum.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Sözen, Şahinbey Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER