Çelik

Çelik-İş Sendikasından grevdeki işçilere iftar


HATAY (A.A) - Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi, İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir firmada çalışan ve geçtiğimiz günlerde grev kararı alan işçilere iftar yemeği verdi.
     Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve İskenderun Şube Başkanı Cengiz Gül, fabrika önünde verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Befesa Silvermet fabrikasında anlaşma sağlanamayınca 16 Temmuzda grev kararını uygulamak için yola çıktıklarını ifade etti.
     Greve destek veren tüm kuruluşlara teşekkür eden Gül, Tüm sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere selam ve sevgilerimizi sunuyoruz. Ramazan Müslümanlar için kutsal bir aydır. Bu ayda grevde olmanın daha dayanılmaz bir sıkıntı olduğunu düşündük. Türkiyede ve dünyada ilk defa grevdeki işçiler bir iftar yemeği yiyor. Sizlerle birlikte bu iftarı açmaktan mutluyuz diye konuştu.
     İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise tüm işçilerin Ramazanının mübarek olmasını dileyerek İnşallah hep birlikte bayrama daha sağlıklı, daha mutlu bir şekilde ulaşırız. Sizlerin emeğinin, hakkının karşılığını almış olarak bayrama çıkmanızı temenni ediyorum. Ben her zaman emeğin en kutsal değer olduğu bilinci ile hayatımı sürdürdüm. Uzun yıllardır SSK İşçi Hastanesinde görev yaptım. Her zaman emekten yana tavrımı koydum. Belediyede yapılan toplu iş sözleşmesi de buna örnektir. Emekçi ile işveren uzlaşı içerisinde çalışmalıdırşeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Abdulgafur Kılıç / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Süleyman Tıraş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER