Çelikhanda tütün hasadı tamamlandı

Çelikhanda tütün hasadı tamamlandı


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan ilçesinde tütün hasadı tamamlandı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, birçok ürün gibi tütünün de hasadı uzun ve zorlu bir süreci beraberinde getiriyor. Temmuz ayından itibaren hasat edilmeye başlanan tütün, üreticiler tarafından sabah erken saatlerde biçilerek, yaprakları ayrılıp toplanıyor. İskelelere asılan tütün 10 gün bekledikten sonra yağmurla ıslanarak yumuşuyor. Tütün, üreticiler tarafından doğrandıktan sonra satışa hazır hale getiriliyor.
     Tütün, Çelikhan ilçesindeki vatandaşların yüzde 85inin geçim kaynağını oluşturuyor.
     Çelikhan Ziraat Odası verilerine göre, ilçe genelinde toplam 30 bin dönüm arazinin 12 bin dönümünde tütün ekiliyor.
     Her yıl ortalama 20-25 bin ton rekolte alınan tütünde bu yıl daha iyi hasat bekleniyor. Tütünün Çelikhan ilçesine yıllık getirisinin ise yaklaşık 40 milyon lira olduğu tahmin ediliyor.
     Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tütün işinin çok zahmetli, meşakkatli olduğunu söyledi. Tütün rekoltesinin bu dönem iyi olacağını, üreticilerin sıkıntı çekmeden ürünlerini hasat ettiğini dile getiren Kaya, şöyle konuştu:
     Çelikhan ilçemizin temel gelir kaynağı olan tütünde bu yıl hasat sezonunun sonuna geldik. Havaların iyi gitmesiyle üreticilerimiz tütünlerini rahatlıkla tarladan kaldırdı. Yetkililerden isteğimiz tütünler için yasal bir alt yapı hazırlığı yapmalardır. Üreticilerden de isteğimiz 50 kilonun üzerinde tütün taşımamalarıdır.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu - Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çelikhanda tütün hasadı tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER