Cennetçeşmedeki kadınlara İngilizce kursu

Cennetçeşmedeki kadınlara İngilizce kursu


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesinin Cennetçeşme mahallesinde açtığı Kentli Merkezine giden ev hanımları, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde İngilizce öğrendi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cennetçeşme Kentli Merkezindeki kurslara devam eden kadınlar, İngilizcede günlük konuşma seviyesine kavuştular.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen İngilizce kursu, büyük ilgi gördü. Cennetçeşmede yaşayan 45 kişinin katıldığı kursa devam edenler arasında üniversite öğrencileri de var.
     Karabağlar Halk Eğitim Merkezi İngilizce öğretmeni Orçun Akın, öğrencilerinin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurs bitiminde öğrencilerin kendilerini ifade edebilecek kadar İngilizce öğrendiklerini kaydeden Orçun Akın, önümüzdeki dönemde de kursların devam edeceğini müjdeledi. Akın, Öğrencilerimizin hepsi kursa düzenli bir şekilde devam etti. Son derece istekliler ve meraklılar. Kendilerine bir şeyler kattığımızı görebiliyorum. Kurs bitiminde Avrupa Birliğinde de geçerli olan A1 kursu sertifikası verilecek dedi.
     Kursa katılanlardan Güneş Çiftçi Korkmaz (21), Kurslara çoğu zaman 3 yaşındaki kızımla geliyorum. Ev hanımıyım. Kurstan çok memnun kaldım, çok mutluyum. Kendimi geliştirmek istiyordum zaten. Herkese teşekkür ediyorum dedi.
     19 yaşındaki Asrı Kurt da Şu anda çalışmıyorum. Önceden okulda öğrendiğim İngilizce bilgim vardı. Ama kendimi daha da geliştirmek için isteyerek katıldım. Şu anda konuşup derdimi anlatacak kadar İngilizce öğrendim. Kursa katılmalarını herkese tavsiye ederim şeklinde görüşünü ifade etti.
     İlkokul mezunu ev hanımı 52 yaşındaki Gönül Ertiryaki de hiç İngilizce bilmeden geldiği kursta yabancı dil öğrendiğini ifade etti.
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Cennetçeşmedeki kadınlara İngilizce kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER