Cep telefonuyla çektiği fotoğraflarla sergi açtı

Cep telefonuyla çektiği fotoğraflarla sergi açtı -Fotoğraf sanatçısının 3 yıl boyunca gezdiği mekanlarda cep telefonuyla çektiği fotoğraflar, sanatseverlerin beğenisine sunuldu -Fotoğraf sanatçısı Ercoşkun: -Fotoğraf makineler


TEKİRDAĞ (A.A) - Fotoğraf sanatçısının 3 yıl boyunca gezdiği mekanlarda cep telefonuyla çektiği fotoğraflar, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
     Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü mezunu Onur Ercoşkun, gezdiği ve dolaştığı mekanlarda cep telefonuyla yaşayan kareler yakaladı. Ercoşkun, 30a yakın fotoğrafının yer aldığı sergiyle fotoğraf çekmek için makinelerin özelliklerinin önemli olmadığı, fotoğrafçılığa gönül vererek cep telefonuyla da iyi kareler yakalanabileceği mesajını vermek istiyor.
     Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) eski rektörlük binasındaki serginin açılışında AA muhabirine açıklama yapan Ercoşkun, cep telefonuyla çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açmasının insanlarda merak uyandırdığını söyledi.
     İnsanların fotoğraf üretimi için çeşitli kıyaslamalar yaptığını anlatan Ercoşkun, şunları bildirdi:
     Fotoğraf üretimi için fotoğraf makinelerinin özellikleri, kalitesi gibi kıstasların aslında çok önemli olmadığı bilincini arttırmak için cep telefonu ile çektiğim fotoğrafları sergiledim. Fotoğraf makinesinin markası ve özelliklerinin bu kadar önemli olmadığını, kişilerin kendilerini biraz daha geliştirerek bu işi ufak tefek de olsa rahatça yapabileceklerini göstermek istedim. Cep telefonu sosyal medyada çok kullanılan bir şey ama eğitime ve sanata da dönebilir. Gençlerin bu işin birazda bu yönünü görmelerini istedim.
    
     -Türkiyede ilk cep telefonu fotoğraf sergisi-
    
     Türkiyede ilk kez cep telefonuyla çekilen fotoğraflarla sergi açtığını belirten Ercoşkun, sergiyle ilgili çok soru aldığını ifade ederek, fotoğraf çekebilmek için makinelerin özellikleri ve markasının önemli olmadığını, amatör fotoğrafçıların kendilerini geliştirerek başarılı fotoğraflar çekebileceklerini söyledi.
     Sergiyi dolaşan gençlerin fotoğraflarını dikkatle incelemesinin hoşuna gittiğini anlatan Ercoşkun, Tabii belki de sergiyi dolaşanlarda heves yaratacak, bir iki tanesi bu sanata gönül verecek. Belki de bu sanat bir kişi kazanmış olacak diye ümit ediyorum ve bu serginin bir farkındalık yaratacağına inanıyorum şeklinde konuştu.
     Doğa, insan ve şehir manzaralarından oluşan 30 fotoğrafın yer aldığı sergi, 20 Ekim Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cep telefonuyla çektiği fotoğraflarla sergi açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER