Çeşmelerden akan çorbaları içerek güne başlıyorlar

Çeşmelerden akan çorbaları içerek güne başlıyorlar -İzmit Belediyesi tarafından 9 ay önce hayata geçirilen Çorba Çeşmesi Projesi kapsamında 3 ayrı bölgeye kurulan çorba çeşmesinden 367 bin 527 kişi faydalandı -İzmit Belediye Başka


KOCAELİ (A.A) - Kadir Yıldız - İzmit Belediyesi tarafından 9 ay önce hayata geçirilen Çorba Çeşmesi Projesi kapsamında 3 ayrı bölgeye kurulan çorba çeşmesinden bugüne kadar 367 bin 527 kişi faydalandı.
     İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah erken saatte şehri dolaşırken insanların bir koşuşturma içinde iş yerlerine gitmeye çalıştığını gözlemlediğini belirterek, bu insanların kahvaltı için simitçiye veya çay ocağına uğradıktan sonra işlerine gittiğini söyledi.
     Türkiye Cumhuriyetinin sosyal bir devlet olduğunu vurgulayan Doğan, son 10 yılda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde atılan adımların sosyal belediyecilik alanında kendilerine örnek olduğunu bildirdi.
     Doğan, bu kapsamda arkadaşlarıyla yaptıkları toplantı sonucunda Çorba Çeşmesi Projesinin uygulamaya alındığını dile getirerek, çeşmelerden birincisini kent merkezindeki Sabri Yalım Parkında açtıklarını dile getirdi.
     Çeşmenin açılmasının ardından ilk zamanlarda insanların çeşmeden çorba alıp almamak arasında tereddüt yaşadığını belirten Doğan, bu sürecin atlatılmasının ardından çeşmeden günde bin ile bin 200 arasında insanın faydalandığını kaydetti.
    
     -Hafta içi her gün açık
    
     Doğan, hafta içi her gün 07.00 ile 09.00 arasından çorba çeşmelerinden her kesim insanın çorba içtiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Hijyenik ortamda insanlar çorbalarını alıyor ve işlerine gidiyorlar. Talep doğrultusunda ikincisini, daha sonra üçüncü çorba çeşmesini açtık. 3 çorba çeşmesinde ayda yaklaşık 70 bin insanımız çorba içiyor. Şu ana kadar çorba çeşmelerimizde 367 bin 527 kişi çorba içti, dördüncüsünü de açacağız. Çorba Çeşmesinde hedefimiz, bir yılda bir milyon kişinin sıcak çorba içmesidir. Böylece insanların devletini ve belediyesini sabahın erken saatlerinde sıcaklığıyla hissetmesidir.
     Çorba çeşmeleriyle ilgili olumlu tepkiler aldıklarını belirten Doğan, sabahları çorba çeşmelerine giden insanları seyrettiğinde mutlu olduğunu anlattı.
    
     -Sanayi bölgelerinde de açılacak-
    
     Doğan, okul servislerinin çorba çeşmelerinin bulunduğu alana gelerek öğrencilere çorba aldığını dile getirerek, Birçok kesimden insan bu çeşmelerden çorba içiyor. Bir gün insanların arasına girdiğimde bir kişi şikayet etti, başkanım bu çorbaları haftada bir kez değiştiriyorlar, şunları 2 günde bir değiştirseniz dedi. Biz de 2 günde bir, yayla, mercimek, ezogelin ve domates çorbalarını değişimli olarak servis ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Çeşitli mahallelerde yapılan araştırmalar sonucunda çorba çeşmelerinin sayısının artacağını ifade eden Doğan, Kuruçeşme Mahallesi ve işçilerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği sanayi bölgesine çorba çeşmesi kurulmasının planlandığını bildirdi.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çeşmelerden akan çorbaları içerek güne başlıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER