Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta: -2023 vizyonuna hazırlanan ülkemizde artık deprem olduğu zaman ağlayan insanlar olmamalı -Eskiden yapanlara göz yumanlar kazanıyordu artık yıkanlar kazanıyor (Fo


YALOVA (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 2023 vizyonuna hazırlanan ülkemizde artık deprem olduğu zaman ağlayan insanlar olmamalı dedi.
     Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Yalova Kent Konseyi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Sektör Buluşması 1. Kent Konseyleri Ulusal Çalıştayı merkeze bağlı Kadıköy beldesinde bulunan Grand Aydoğan Otelde yapıldı.
     Çalıştayda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Türkiyede 75 milyon insana hizmet etmek için çalıştıklarını, duyarlı bir toplum olduktan sonra kentsel dönüşümün başarıya ulaşacağına inandığını söyledi.
     2023 vizyonuna hazırlanan ülkemizde artık deprem olduğu zaman ağlayan insanlar olmamalı diyen Balta, şunları kaydetti:
     2023 vizyonunda Türkiyemiz 500 milyar ihracat hedefliyorsa kişi başı milli gelirin 25 bin dolar olduğunu hedef gösteriyorsak, Türkiye dünyada en zengin 10 ülke arasına girecekse bu sorunları çözmüş olması lazım.
     Yeni yapılan binalarda kimlik ve kişiliğin olması gerektiğini vurgulayan Balta, Ecdadımızın bize bıraktığı bir miras var. Bu mirasta kişilik ve kimlik var. Bundan sonra özellikle üniversitelerimiz bilim adamlarımız, mühendislerimiz, mimarlarımız yapılara kişilik ve kimlik kazandırması lazım. Bu manada bakanlığımızın öncülüğünde, ayın 15inde Trabzonda Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliğinin düzenlemiş olduğu Mimar Sinan Proje Olimpiyatları yapılacak. Kişilikli ve kimlikli şehirler oluşturmak için önemli bir çalışma diye konuştu.
     Balta, belediye yönetimlerinin kentsel dönüşüme oy kaygısı olmadan bakması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
     Yapan değil artık yıkan kazanıyor. Eskiden yapanlara göz yumanlar kazanıyordu artık yıkanlar kazanıyor. Daha önce makyaj yapan belediyeler kazanırdı. Altyapısını hazırlayan belediyeler kaybediyordu. Artık insanlarımızın, toplumumuzun bilinçli olması lazım.
     Çalıştaya Yalova Valisi Esengül Civelek, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Saim Yavuz, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Özel, Yalova Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz da katıldı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Metin Aktaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER