Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar İzmirde

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar İzmirde -Bakan Bayraktar, Karşıyaka ilçesinde dönüşümü yapılan bir binanın yıkım çalışmasını izledi


İZMİR (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İzmirde dönüşümü yapılan bir binanın yıkım çalışmalarını inceledi.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde birim müdürleriyle toplantı yapan Bayraktar, daha sonra Karşıyaka ilçesine geçerek, Girne Caddesinde bir vatandaşa ait binanın dönüşümü için yapılan yıkım çalışmasını izledi.
     Bina sahipleri ve çevredekilerle sohbet eden Bakan Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmirde, yetkili kuruluşlara başvuru yapılarak riskli olup olmadıkları sorulan binalardan yaklaşık 600ünün riskli çıktığını ve dönüşüm çalışmasının başladığını belirtti.
     Vatandaşın başvurusu üzerine binanın riskli olduğunun tespiti sonrası dönüşüm için gereken desteği verdiklerini, kira yardımı ve kredi gibi konularda cazip destekler verdiklerini anlatan Bayraktar, "İzmirde istediğimiz noktada değiliz, çok daha gayret etmek suretiyle kentsel dönüşümü hızlandıracağız" dedi.
     Bayraktar, Bostanlı semtinde bulunan ve yatık durumda olan binalarla ilgili ise dönüşümün başlayabilmesi için bina sahiplerinin daha anlayışlı olmasını beklediklerini, dönüşüm dışında farklı hesapların yapıldığını söyledi. Bayraktar, konuyla ilgili olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile görüşeceklerini de sözlerine ekledi.
     Bakan Erdoğan Bayraktar, daha sonra AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER