Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: -"İnsanlarımızın yaşam hakkını korumaya yönelik kentsel dönüşümü, tüm Türkiyede dalga dalga geliştirme azmindeyiz" -"Binalarımızı tasarruflu hale getirdiğimizde, enerjide çok net bir şekil


TEKİRDAĞ (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "İnsanlarımızın yaşam hakkını korumaya yönelik kentsel dönüşümü, tüm Türkiyede dalga dalga geliştirme azmindeyiz" dedi.
     Bayraktar, Tekirdağdaki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye genelinde başlattıkları kentsel dönüşümün, hayati önem taşıdığını söyledi.
     Devletin tüm imkanlarını zorlayarak vatandaşlara en iyi şartlarda yeni evlerini vereceklerini belirten Bayraktar, "Bu işin içerisinde olan tüm sektörler, bu sürece sahip çıkmalı. İnsanlarımızın yaşam hakkını korumaya yönelik kentsel dönüşümü, tüm Türkiyede dalga dalga geliştirme azmindeyiz" ifadelerini kullandı.
    
     -55-60 milyar dolar enerjiye para veriyoruz-
    
     Bir gazetecinin enerji tasarrufuna yönelik sorusu üzerine Bakan Bayraktar, enerjiye 55-60 milyar dolar para harcandığını bildirdi.
     Bayraktar, şöyle devam etti:
     "Bu enerjinin, yüzde 42si binalarda kullanılıyor. Binalarımızı tasarruflu hale getirdiğimizde enerjide, çok net bir şekilde 8-10 milyar dolar tasarruf sağlamış olacağız. İnşaat sektöründe dünyada çok iyi bir konumdayız. Bu tecrübemizi uygulamaya yansıtabilirsek Türkiye olarak döviz girdisini de arttıracağız. Bu işin en büyük sorumlusu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dolayısıyla da benim."
     Erdoğan Bayraktar, bu işin sorumluluğunu belediyelerin de üstlenmesi gerektiğini belirterek, bu kurumlara ayrım gözetmeksizin bu süreçte her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.
     Tekirdağda kent merkezinde 50 bin civarında yapının, kentsel dönüşüm çerçevesinde elden geçirileceğini anlatan Bayraktar, "Ülke genelinde yaptığımız program çerçevesinde, 2014 sonuna kadar 400 bin birim konutun, yenilenmesine başlanılacak" dedi.
     Bayraktar, Karadenizden kum ve kömür çıkarılmasına ilişkin bir soru üzerine de bu konunun kangren olmuş sorun haline dönüştüğünü ifade etti.
     Önlemler kapsamında, bu tür faaliyetlerin yüzde 80 civarında durdurulduğunu belirten Bakan Bayraktar, sorunu 5-6 ayda çözmeyi amaçladıklarını kaydetti.
     Toplantıya Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ AK Parti milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut ile Belediye Başkanı Adem Dalgıç da katıldı.
     Bakan Bayraktar, Tekirdağdaki temaslarının ardından karayoluyla Edirneye hareket etti.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul-Coşkun Bozyel
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER