Çevre yoluna moloz döken firmaya 37

Çevre yoluna moloz döken firmaya 37 bin lira ceza -Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, çevre yoluna kamyonla moloz döktüğü belirlenen bir firmaya 37 bin lira para cezası uyguladı -İdare Mahkemesi, kararın iptaline yönel


BALIKESİR (A.A) - Zafer Akpınar - Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, çevre yoluna kamyonla moloz döktüğü belirlenen bir firmaya 37 bin lira para cezası uyguladı.
     Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Gökçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük olarak adından da anlaşılacağı üzere çevre ve şehir yapılanması adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Bakanlığa bağlı 8 genel müdürlük bulunduğunu dile getiren Gökçek, Genel müdürlüklerin konularında çalışmalar yapıyoruz. Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Balıkesirde Temmuz ayında yeni kuruldu. Daha önce Bursaya bağlıydık. Kurulun aylık toplantıları oluyor dedi.
     Yapı kooperatifleri ve çevreyle ilgili çalışmalarının bulunduğunu anlatan Gökçek, Yapı denetim firmalarının denetimi var. Çevre ve imara yönelik şikayetler alıyoruz, bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Özel sektör mantığıyla çalışmaya gayret gösteriyoruz diye konuştu.
     Özellikle çevreyle ilgili özenli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Gökçek, şöyle devam etti:
     Hafriyattan çıkarılan toprak ve molozlar, belediyenin gösterdiği yerlere dökülmelidir. Firmalar, belirli ücret ödeyerek molozları buralara bırakır. İstediğiniz yere moloz ve hafriyat dökemezsiniz. Bunlar, mevzuatla belirlenmiş. Bunun kontrollerini yapıyoruz. Müdürlüğümüzün denetim elemanları, bir kontrolden dönerken çevre yolu kenarında bir kamyonun moloz döktüğünü görüyorlar. Ellerinde fotoğraf makineleri de var. Olayı fotoğraflıyorlar, belgeliyorlar. Bilgi ve belgeler dahilinde kamyonun bağlı olduğu firmaya 37 bin lira ceza uyguladık. Herkes bu kurallara uymak zorunda. Birçok firma, kanunlara göre hareket ederken bu firmanın molozu gelişigüzel dökmemesi gerekiyor.
     Gökçek, söz konusu firmanın, kararın iptaline yönelik İdare Mahkemesine başvurduğunu belirterek, mahkemenin mevcut delil ve belgelere göre başvuruyu reddettiğini söyledi.
     Çevreye yönelik benzer şekilde cezalar uyguladıklarını ifade eden Gökçek, Havranda zeytin kara suyunu dereye bırakan firmaya da 96 bin lira ceza uyguladık. Buna benzer olarak fabrika atığını arıtmadan kaçak by-pass hattıyla Üzümcü Çayına bıraktığı, balık ve bazı canlıların ölümlerine yol açtığı belirlenen işletmeye 96 de bin lira ceza yazmıştık dedi.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çevre yoluna moloz döken firmaya 37 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER