Ceyhanda din görevlileri toplantısı

Ceyhanda din görevlileri toplantısı


ADANA (A.A) - Ceyhan Müftülüğünce, ilçe merkezi, belde ve köylerde görev yapan Kuran kursu öğreticileri ve din görevlilerine yönelik toplantı düzenlendi.
     Yapımı tamamlanan yeni hizmet binasındaki toplantı salonunda, İlçe Müftüsü Halil Şekerci başkanlığında yapılan toplantıda, camilerde görev yapan imamların ve Kuran kursu öğreticilerinin sorunları ve talepleri gündeme alınırken, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla imamların camilerde verdikleri vaazlarda kurbanlık alımı konusuna değinmeleri istendi.
     Din görevlilerine güncel konularda da bilgiler veren Şekerci, namazdan önce mutlaka vaaz verilmesi gerektiğini belirtti.
     Köylerde ve ilçe merkezinde cami imamlarına müracaat ederek Kuran-ı Kerim öğrenmek istediğini söyleyen vatandaşların bu taleplerinin yerine getirileceğini bildiren Şekerci, Amacımız vatandaşlarımıza dini doğru bir şekilde öğretmek ifadesini kullandı.
     Şekerci, kurban kesiminde dini boyutun yanı sıra, hayvan sağlığı ve çevre temizliğine dikkat edilmesinin önemli olduğuna işaret ederek, kurban kesimiyle ilgili ibadetin modern ve titiz şekilde yapılması gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Ceyhanda din görevlileri toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER