Cezaevinden kaçtı, hırsızlık yaparken suçüstü yakalandı

Cezaevinden kaçtı, hırsızlık yaparken suçüstü yakalandı -Çorumda çok sayıda suç kaydı bulunan ve hırsızlık suçundan kaldığı cezaevinden firar eden kişi, iki arkadaşıyla hırsızlık yaparken yakalandı


ÇORUM (A.A) - Çorumda çeşitli suçlardan çok sayıda suç kaydı bulunan ve hırsızlık suçundan kaldığı cezaevinden bir süre önce firar eden kişi, 7 ayrı hırsızlık suçundan arandığı sırada iki arkadaşıyla hırsızlık yaparken suçüstü yakalandı.
     Edinilen bilgiye göre, kentte yapımı devam eden inşaatlarda gerçekleşen hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma başlatan Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, soruşturma kapsamında A.Gyi kent merkezindeki bir binadan hırsızlık yapmak istediği sırada suçüstü yakaladı.
     Gözaltına alınan şüpheliyle, Ankarada yaşayan A.Ö. ve S.Önün de Çorumda 7 ayrı hırsızlık olayına karıştığını tespit eden ekipler, bu kişileri de gözaltına aldı. Şüpheli 3 kişinin Ankarada depo olarak kullandıkları yerde yapılan aramalarda aralarında hilti, matkap, çapa motoru, sıhhi tesisat ve elektrik malzemelerinin bulunduğu çok miktarda inşaat malzemesi ele geçirildi.
     İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin kent merkezindeki inşaat alanlarında yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili soruşturması kapsamında, şüpheli 3 kişiyi hırsızlık maksadıyla girdikleri bir binada suçüstü yakaladığını belirtti.
     Şüphelilerin yapılan sorgulamalarında A.Gnin çeşitli suçlardan çok sayıda kaydının bulunduğunun belirlendiğini vurgulayan Doğan, bu kişinin hırsızlık suçundan kaldığı Çorum Açık Cezaevinden de bir süre önce firar ettiğinin, daha sonraki süreçte ise kentte meydana gelen çok sayıda inşaattan hırsızlık olayının faili olarak arandığının tespit edildiğini kaydetti.
     Doğan, şüpheli 3 kişinin çok sayıda inşaat alanından hırsızlık ve mala zarar verme suçlarından hazırlanan tahkikat evrakıyla adliyeye sevk edildiklerini, zanlıların çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Cezaevinden kaçtı, hırsızlık yaparken suçüstü yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER