Cezaevlerindeki açlık grevleri

Cezaevlerindeki açlık grevleri -Muş Baro Başkanı Söylemez: -Eylemcilerin şu an içinde bulundukları sağlık durumu açık ve yakın ölüm tehlikesi barındırıyor


MUŞ (A.A) - Muş Baro Başkanı Avukat Zahit Söylemez, Eylemcilerin şu an içinde bulundukları sağlık durumu açık ve yakın ölüm tehlikesi barındırıyor dedi.
     Söylemez, baroda düzenlediği basın toplantısında, ülke genelindeki hapishanelerde bulunan çok sayıda siyasi tutuklu ve hükümlü tarafından sürdürülen açlık grevinin 51. gününe ulaştığını söyledi.
     Sürecin, ölüm ve kalıcı fiziksel sakatlıkların meydana gelmesi açısından, son derece kritik bir aşamada olduğunu ifade eden Söylemez, şöyle konuştu:
     Eyleme gerekçe olarak gösterilen hususların ve eylemi sonlandırmak için beyan edilen taleplerin, demokratik zeminlerde konuşulabilir ve tartışılabilir kanaatindeyiz. Eylemcilerin şu an içinde bulundukları sağlık durumu açık ve yakın ölüm tehlikesi barındırıyor. Yükümlülük oluşturan uluslararası belgeler, bu gibi eylemlerin bağımsız hekimler tarafından tıbbi açıdan izlenebilir olmasını zorunlu kılmaktadır.
     Toplantıya, kentte faaliyet gösteren 40 sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Ergün / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki açlık grevleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER