CHPden beldelerde referandum

CHPden beldelerde referandum -CHP ilçe teşkilatı tarafından Mavikent, Beykonak ve Adrasan beldelerinde referandum yapıldı -Mavikent, Beykonak ve Adrasan beldelerinde sandığa giden 4 bin 729 kişiden 4 bin 576sı hayır oyu kullandı


ANTALYA (A.A) - CHP Genel Merkezi tarafından, 13 ilin büyükşehir olmasını öngören kanun tasarısıyla kapatılmaları gündeme gelen Kumlucaya bağlı Mavikent, Beykonak ve Adrasan beldelerinde referandum yapıldı.
     Belediyelerin kapatılıp kapatılmaması sorusunun yöneltildiği referandumda, seçmen sayısı 11 bin 338 olan beldelerde, 4 bin 729 kişi sandığa gitti.
     Mavikent beldesinde oy kullanan bin 726 kişiden bin 685i hayır derken, 32 kişi evet oyu kullandı. Beykonak beldesinde ise 2 bin 269 kişiden 2 bin 193ü hayır, 65 kişi evet dedi. Adrasan beldesinde ise 734 kişiden 698i hayır, 32 kişi de evet oyu kullandı.
     CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık, yaptığı açıklamada, referandumda üç beldedeki seçmenlerin yüzde 43ünün oy kullandığını söyledi.
     Oy kullanmaya gelenlerin belediyelerinin kapatılmasına karşı çıktıklarını ifade eden Kocacık, seçmenlerin büyük bir bölümünün tedirginlik içinde olduğunu gözlemlediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber CHPden beldelerde referandum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER