CHPli milletvekilinden anlamlı hediye

CHPli milletvekilinden anlamlı hediye -Kocaeli Milletvekili Güneş, fotoğraf makinesi isteyen lise öğrencisine eski Dışişleri Bakanı babasının aldığı makineyi hediye etti -Milletvekili Güneş: -"Yıllardır sanatsal fotoğraflar çe


KOCAELİ (A.A) - Metin Girgin - CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, fotoğraf makinesi isteyen lise öğrencisine eski Dışişleri Bakanı babası Turan Güneşin kendisine hediye ettiği makineyi verdi.
     Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kandıra ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Anıl Başaranın kendisine gönderdiği e-postada fotoğrafçılıkla ilgilendiğini belirttiğini ve profesyonel bir fotoğraf makinesi istediğini söyledi.
     Dışişleri Bakanı olarak görev yapan babasının 17 yaşındayken kendisine aldığı fotoğraf makinesini Başarana hediye ettiğini ifade eden Güneş, gençliğinde fotoğrafa ilgi duyduğunu, binlerce fotoğraf çektiğini aktardı.
     Kızlarının fotoğrafçılığa ilgi duymadığını anlatan Güneş, "O günün koşullarında oldukça pahalı ve çok iyi olan fotoğraf makinesi, 3 lens, filtreleri ve deri çantasıyla evde duruyordu. Öyle duracağına, ona vereyim dedim. Fotoğraf makinesi otomatik değil, derinlik, diyafram ve enstantane nasıl ayarlanır, bunları öğrenmesi lazım" diye konuştu.
     Fotoğraf makinesinin manevi değerinin yüksek olduğunu kaydeden Güneş, "Satın aldığım bir makine değil. Babamın bana hediye ettiği makineyi, öğrenci kardeşime verdim. Kızlarıma bırakacağım fotoğraf makinesini, Anıla hediye ettim. İyi günlerde kullanır, fotoğraf kariyerini geliştirir. İnşallah iyi bir fotoğraf sanatçısı olur. Belki Kandıradan bir Ara Güler yetişir" şeklinde konuştu.
     Güneş, daha önce de Roman bir gence klarnet hediye ettiğini söyledi.
    
     -"İleride çocuklarıma bırakacağım"-
    
     Kandıra ATL Metem Lisesi Elektik Elektronik Bölümü öğrencisi Başaran ise hediyenin kendisini çok mutlu olduğunu anlattı.
     Fotoğraf çekmeye ilgi duyduğunu, özellikle doğa fotoğraflarını sevdiğini kaydeden Başaran, "Makine hem kaliteli hem de tarihi değeri var. Hurşit Beyin babasının hediye ettiği makineyi bana vermesi beni çok duygulandırdı. Makineyi İstanbula götürüp bakım yaptıracağım. Fotoğrafçılık kursuna gideceğim" ifadesini kullandı.
     Fotoğraf sanatçısı Ara Güler gibi olmak istediğini dile getiren Başaran, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Ailem ve arkadaşlarım da benim gibi çok sevindi. Onlar da böyle bir fotoğraf makinesi istiyor. Benden fotoğraf çekmek için makineyi istiyorlar ama Hurşit Bey, babasından yadigar olduğu için fotoğraf makinesine iyi bakmamı istedi. Kendi kızlarına vermemiş, bana verdi özellikle. İyi bir fotoğraf sanatçısı olmamı istedi.
     O yüzden makineye gözüm gibi bakacağım ve ileride çocuklarıma bırakacağım."
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber CHPli milletvekilinden anlamlı hediye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER