CHPlilere Sağlıkta Dönüşüm Politikaları anlatıldı

CHPlilere Sağlıkta Dönüşüm Politikaları anlatıldı


ADANA (A.A) - Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi İsmail Bulca, Adana Tabip Odası Onur Kurulu Üyesi Rıza Mete, Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten ve Dr. Ömer Eşkinin CHPlilere Sağlıkta Dönüşüm Politikalarını anlattıkları bildirildi.
     Adana Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bulca, Mete, Ökten ve Eşki, CHP Çukurova İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerinde Anlatım toplantılarına konuşmacı olarak katıldı.
     Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, burada yaptığı konuşmada, Sağlıkta Dönüşümün IMF ve Dünya Bankasının projesi olduğunu iddia ederek, bu anlayışın, sağlık hizmetlerini şirket mantığı ile yönetilmekle kalmayıp, aynı zamanda siyasi kadrolaşmanın ve güvensiz çalışma ortamının zeminini de oluşturduğunu savundu.
     Sağlık hizmetlerinin ticarileştirilirken bir taraftan da halkın sağlık hakkının yavaş yavaş elinden alındığını öne süren Ökten, Artık ilaç almak için eczanelere giden her vatandaş önce biriken borçlarını ödemek durumundadır. Yakında birçok kişiye SGKya katılım payı veya katkı payı adı altında prim borçları gelecektir. Dönüşüm ile vatandaş sağlık hizmetlerinden memnun ise hekimleri şikayet ve hekime şiddet neden artmaktadır ifadelerini kullandı.
     Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca, Adana Tabip Odası Onur Kurulu Üyesi Dr. Rıza Mete ve Dr. Ömer Eşki de Sağlıkta Dönüşüm Politikaları hakkında sunum yaptılar.
     Etkinliğe CHP İl Başkanı Orhan Sümer ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber CHPlilere Sağlıkta Dönüşüm Politikaları anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER