CHPnin 89. kuruluş yıl dönümü

CHPnin 89. kuruluş yıl dönümü


KONYA (A.A) - CHPnin 89. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla CHP Konya İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
     Atatürk Anıtı önüne gelen CHP Konya İl Başkanı Cumhur Koyuncu ve parti yöneticileri, sayggı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudular.
     Ardından Anıta çelenk sunan Koyuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHPnin öz görevinin; Türk ulusunun 1920 Ankarasında başladığı aydınlanma devrimi yolculuğunu tamamlamak olduğunu söyledi.
     Parti olarak emek, üretim, bilimsel düşünce, laiklik, hukuk üstünlüğü, tam bağımsızlık ve demokrasiden yana oldukların belirten Koyuncu, Türkiyenin dünyadaki çağdaş uluslar arasında yerini alabilmesi, batılı normlara ve programa sahip olan CHPyle mümkün olabileceğini ifade etti.
     Koyuncu, şunları kaydetti:
     Türkiyenin içinde bulunduğu bugünkü karanlık ortamda, CHP şanlı kuruluş tarihinin 89. yılında, tarihten gelen görev ve sorumluluğunun bilincindedir. CHP tasarladığı, toplumsal ve ekonomik düzen ile devlet yapısında çağın gelişmesinin insanca ve hakça yaşamanın gereği olan değişimlerin bugün de öncüsü olacaktır. Kurucusu ve ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde laik, çağdaş cumhuriyetini kurarak, ülkeye demokrasiyi getirmiştir. CHP geçmişte olduğu gibi gelecekte de tüm yurttaşlarımızın güvencesi olacaktır.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber CHPnin 89. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER