CHP Aydın Milletvekili Baydar:

CHP Aydın Milletvekili Baydar: Barışın olabilmesi için demokrasi içerisinde müzakere sürecinin işletilmesi gerektiğine inanıyorum


SİİRT (A.A) - CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Barışın olabilmesi için demokrasi içerisinde müzakere sürecinin işletilmesi gerektiğine inanıyorum dedi.
     Vefat eden KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçinin taziyesine katılmak üzere bölgeye gelen Baydar, ziyaret ettiği CHP Siirt İl Başkanlığında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Elçinin görüşlerini, özellikle Kürt sorununun çözümü, Doğu ve Güneydoğunun nefes alması açısından çok önemsediğini kaydeden Baydar, şöyle dedi:
     Barış içerisinde herhangi bir şiddet içermeyen müzakere ve tartışma sürecinin başlatılmasını Elçinin bir vasiyeti olarak görmekteyim. Bu vasiyeti üzerine de tüm milletvekilleri olarak sorumluğumuz olduğunu biliyorum. Onun ötesinde Siirtten sorumlu bir milletvekili olarak sorumluluğum olduğunu biliyorum. Önümüzdeki süreçlerde bununla ilgili değişik çalışmalarımızı sizinle paylaşacağım. Ama onun barışçıl kişiliği herkesin üzerinde olan sevgisi ve hem demokrasi içerisinde kalınarak ödediği bedeller, bugün çok daha değerli bir şekilde anlaşılıyor. O yüzden barışın olabilmesi için demokrasi içerisinde müzakere sürecinin işletilmesi gerektiğine inanıyorum.
     İl Başkanı Nevaf Bilek de milletvekili Baydarın eşi Nilüfer Baydar ile yılbaşı gecesini Siirtte geçireceğini ve bazı ilçelerde incelemelerde bulunacağını söyledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber CHP Aydın Milletvekili Baydar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER