CHP Bursa Milletvekili Kaleli:

CHP Bursa Milletvekili Kaleli: Türkiye henüz demokrasiyi, özgürlükçü anlayışı, çoğulcu anlayışı tam anlamıyla benimseyememiş


GÜMÜŞHANE (A.A) - CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Türkiye henüz demokrasiyi, özgürlükçü anlayışı, çoğulcu anlayışı tam anlamıyla benimseyememiş dedi.
     Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Gümüşhaneye gelen Kaleli, partisinin Gümüşhane İl Başkanlığında CHP Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz ve partililerle bir araya geldi.
     Kaleli, buradaki konuşmasında Türkiyede genel olarak bir şeffaflık, ortak akıl kullanma ve katılımcılık sorunu olduğunu belirterek, Biz bunu Mecliste ziyadesiyle yaşıyoruz. Son olarak bütçeyi geçirirken ne yazık ki denetlenememiş, raporları oluşturulamamış bir bütçe ile karşılaştık. Sayıştay raporlarını göremeden Sayıştayın neleri denetlendiğini ne gibi sonuçlar aldığını bilemeden 2013 bütçesini geçirmek durumunda kaldık. Saydam olmayan sistemli ve planlı olmayan bir anlayışla karşı karşıya olduğumuzu bu şekilde daha fazla anlamış olduk dedi.
     Kaleli, CHP olarak daha şeffaf yönetilen bir iktidar arzu ettiklerini ifade ederek, Türkiye henüz demokrasiyi, özgürlükçü anlayışı, çoğulcu anlayışı tam anlamıyla benimseyememiş. Barışma ve uzlaşma ortamlarını tam olarak yakalayamamış ve tesis edememiş durumdadır diye konuştu.
     Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber CHP Bursa Milletvekili Kaleli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER