CHP Çankaya İlçe Başkanı Perçin:

CHP Çankaya İlçe Başkanı Perçin: -Eğitimin, bir yılının okul öncesi eğitim olmak üzere 12 yıl ve kesintisiz olmasını istiyoruz


ANKARA (A.A) - CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, kısa süre sonra okulların açılacağını anımsatarak, Eğitimin, bir yılının okul öncesi eğitim olmak üzere 12 yıl ve kesintisiz olmasını istiyoruz dedi.
     CHP Çankaya İlçe Başkanlığı, 4+4+4 ile ilgili Kızılay Güvenparkta basın açıklaması yaptı. İlçe teşkilatı adına açıklamayı okuyan Perçin, son günlerde birçok anne ve babanın, ilköğretime başlayacak çocuklarına yetersiz raporu almaya çalıştığını savundu.
     Konunun Mecliste görüşüldüğü sıralarda Hedef Kesintisiz 12 adıyla bir forum düzenlediklerini belirten Perçin, eğitimcilerin, milletvekillerinin, STK temsilcilerinin, anne ve babaların görüşlerini aldıklarını ifade etti.
     Bu uygulamaya karşı çıktıklarını ve eğitim sisteminde, Avrupadaki uygulamaların örnek alınmasını istediklerini belirten Perçin, şunları kaydetti:
     Eğitimin, bir yılının okul öncesi eğitim olmak üzere 12 yıl ve kesintisiz olmasını istiyoruz. Biz katkı payı uygulamasının kaldırılmasını, ikili eğitime son verilmesini, öğretmenlerin ve idarecilerin niteliklerinin değişen dünya koşulları ve teknolojiye uyum sağlayacakları şekilde yükseltilmesini, birleştirilmiş sınıf uygulamasına son verilmesini istiyoruz.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber CHP Çankaya İlçe Başkanı Perçin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER