CHP Eskişehir Milletvekili Batum Karamanda

CHP Eskişehir Milletvekili Batum Karamanda


KARAMAN (A.A) - CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Karamanda partililerle bir araya geldi.
     İl başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Batum, dünyada, Türkiyede barışı isteyen, "anneler ağlamasın, kan akmasın" diyen gerçek anlamdaki tek parti olduklarını savundu.
     CHPnin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün Çanakkalede bu ülkeye savaşmak için gelen Anzak askerlerin annelerine "Anneler üzülmeyin! Çocuklarınız bizim çocuklarımızla koyun koyuna yatıyor" dediğini ifade eden Batum, "Dünyada, bunu diyen savaş kazanmış bir parti lideri, bir komutan yoktur. Dolayısıyla bizler barışı biliriz. Biz barışın çok önemli olduğunu da biliriz" diye konuştu.
     Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swobodanın CHP heyeti ile görüşmesini iptal etmesi ile ilgili de görüşlerini açıklayan Batum, şunları söyledi:
     "Şimdi Swoboda diye bir adam çıkmış. Hannes Swoboda... Kimsin oğlum diyoruz. Ben diyor, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanıyım. Şimdi ben bunların kim olduklarını bilirim de bırakın AK Parti şakşakçılarını filan, bizim içimizde de Hannes Swoboda bize karşı diye üzülenler de muhakkak vardır. Şimdi bu adam CHP Genel Başkanına ve heyetine çok kızmış, neden kızmış- Başbakan ile Esatı nasıl benzer bir kalıba koyarsınız diye... Şimdi bu utanmazlara ben soruyorum- Hannes Swoboda... Sen bugün ülkede 100 tane gazeteciyi tutuklatan, 4 senedir tutuklu tutan, iktidarın başı ile mensupları ile görüşmekten hiç utanmadın çekinmedin de eleştirene mi kızdın. Bizim milletvekillerimiz, gazetecilerimiz, gençlerimiz, hocalarımız, subaylarımız içeride yatıyor.
     Biz diyoruz ki kardeşim tutuksuz yargılansınlar, yargılayın da 5 senedir tutuklu tutmayın diyoruz. Bize ne diyorlar; Mahkemenin kararı... Hükümet istedi mi bir gecede kanun çıkarıyor. Onlarla yan yana durmaktan çekinmiyor Swoboda, bunu eleştiren CHP yönetimi ile yana yana durmadan çekiniyor, istemiyor. Hadi oradan."
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber CHP Eskişehir Milletvekili Batum Karamanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER