CHP Eskişehir Milletvekili Batum:

CHP Eskişehir Milletvekili Batum: Erdoğanın bu aşamada düşündüğü tek şey başkanlık sistemini getirerek bu koltuğa oturmak


DENİZLİ (A.A) - CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yapmak istediği tek şeyin başkanlık sistemini getirmek olduğunu ileri sürdü.
     Anayasa profesörü Batum, Denizlinin Çal ilçesinde, CHP Çal İlçe Başkanlığının ilçe düğün salonunda düzenlediği Anayasa ve Hukuk konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiyede iktidar tarafından kölelik sisteminin dayatıldığını, güvencesiz hale getirilen işçi, memur ve çiftçilerin sesini çıkaramadığını iddia etti.
     Yeni anayasa hazırlıklarının ABD senaryosuyla şekillendirilmeye çalışıldığını savunan Batum, şöyle konuştu:
     Türkiyede oynanan oyun belli. Oynanan oyunu mutlaka bozmalıyız. Erdoğanın bu aşamada düşündüğü tek şey başkanlık sistemini getirerek bu koltuğa oturmak ve istediği gibi Türkiyeyi yönetmektir. ABDden aldığı akılla hem başbakan hem cumhurbaşkanı olacak ama diğer yandan da partiyi de istediği gibi yönetmek istemektedir. Geçmişte Turgut Özal ve Süleyman Demirelin Köşke çıkmasından sonra genel başkanlığa getirdiği isimlerin kendilerine reva gördüğü muameleden ders çıkarmış olmalı ki partiyi de bırakmak istemiyor. Bir taşla 3 kuş birden vurmanın hesaplarını yapıyor. Ancak ABD tarafından son kullanım süresinin tarihinin yaklaştığını, tıpkı Mısırda olduğu gibi Türkiyede de halkın sen diktatörlüğe gidiyorsun diye karşısına dikileceğini hesap edemiyor. CHP çağdaş, laik ve demokratik hukuk devletini korumak, ABDnin senaryosunu bozmak ve Erdoğanın başkanlık özlemini engellemek için gerekli savaşımı verecektir.
     Konferansa CHP İl Başkanı Yıldırım Aycan, Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Çal İlçe Başkanı Osman Bursalıoğlu, partililer ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber CHP Eskişehir Milletvekili Batum: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER