CHP Eskişehir Milletvekili Batum:

CHP Eskişehir Milletvekili Batum: -Dünyada, Türkiye gibi önemli sorunları olan ülkelere bir bakın. Bu ülkelerde 5 ayda anayasa yapan herhangi bir ülke var mı-


BURSA (A.A) - CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Dünyada, Türkiye gibi önemli sorunları olan ülkelere bir bakın. Bu ülkelerde 5 ayda anayasa yapan herhangi bir ülke var mı- dedi.
     Batum, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu Siyaset Okulunun, Yeni Anayasa Çalışmaları ve Başkanlık Sistemi konulu panelinde yaptığı konuşmada, yaklaşık bir seneden beri Türkiyede TBMM bünyesindeki Anayasa Uzlaşma Komisyonunun anayasa yapım çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
     Batum, 8 Mayıstan itibaren bir yazım sürecinin başladığını ve 5 aydır bu yazım sürecinin sürdüğünü söyleyerek, Bu çalışmalara başlayalı 5 ay oldu. Dünyadaki örneklerine baktığımız zaman Türkiye tek başına yaşayan bir ülke değil. İletişim araçları da gelişti. Her tarafı da alabiliyoruz. Dünyada, Türkiye gibi önemli sorunları olan temel kavramlar üzerinde bile maalesef uzlaşamamış ülkelere bir bakın. Bu ülkelerde 5 ayda anayasa yapan herhangi bir ülke var mı- Yani hem demokratik yapacak bütün siyasi partiler ve akımlar katılacak hem de bu kadar sorunları olan bir ülke olacak, bu problemlerin tamamına 5-6 ayda çözüm üretebilmiş bir tek ülke yoktur dünyada. Faşist diktatörlükten çıkan İspanyada 1978 anayasası iki yıllık bir süreçte yapıldı. Güney Afrika, şu anda en demokratik anayasalardan birisini yaptığı söyleniyor bunu da 6 yılda gerçekleştirdi diye konuştu.
     18 yaşındaki gençlerin milletvekili olarak seçilmesi hakkındaki süreci de yorumlayan Batum, bir ay önce AK Parti, CHP ve MHPnin 18 yaşının seçilme için erken olacağı konusunda anlaştığını, bir tek BDPnin bu konuya ısrar ettiğini söyleyerek, 15 gün sonra sayın Başbakan çıkıyor bizim için tek madde önemlidir. Seçme seçilme yaşı mutlaka 18 olacak. Başkasını kabul etmemiz mümkün değil diyor. Bu partinin genel başkan yardımcısı bu komisyonun içinde. Başka bir genel başkan yardımcısı 2 numarası 3 numarası öyle demiyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Eskişehir Milletvekili Batum: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER