CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin ve

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin ve Oran Gaziantepte -Oran: Bizim tek hedefimiz yerelde ve genelde iktidar olmak, Cumhurbaşkanlığına Cumhuriyet Halk Partisinden bir arkadaşımızı getirmektir


GAZİANTEP (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bizim tek hedefimiz yerelde ve genelde iktidar olmak, Cumhurbaşkanlığına Cumhuriyet Halk Partisinden bir arkadaşımızı getirmektir dedi.
     CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran, CHP Nizip İlçe Başkanlığının hizmet binasının açılışını gerçekleştirerek, partililerle bir araya geldi.
     Oran, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde yeni bir parti kurulma çalışmaları başladığını ve Başbakanın gurubuna hakim olmadığını öne sürdü.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın başkanlık sistemi ve anayasa ile ilgili yaptığı açıklamalarla terörle mücadele konusunda yaptığı çalışmaların, partisi içerisinde ciddi rahatsızlıklara neden olduğunu ileri süren Oran, şöyle konuştu:
     Çünkü, öyle bir tutarsızlık var ki; bir bakıyorsunuz Başbakan idamı getireceğim diyor, sonra idamı getireceği kişi ile beraber bir işbirliği içerisinde. Bir bakıyorsunuz Kürt sorunu yok diyor, sonra Kürt sorunu ile ilgili çalışma içerisinde. Bir bakıyorsunuz BDPli milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için çaba içerisinde, arkasından BDPlilerle beraber bir çalışma içerisine girmiş. Yani bu tutarsızlık, bir anlamda bu ilkesizlik ve bu kontrolsüzlük esasında parti içerisinde ciddi bir ayrışmaya neden olmuştur. Esas sorun Başbakanın ulusal güvenlik, Kürt ve terör meselelerini bir merdiven, bir basamak olarak kullanması, anayasayı bir basamak olarak kullanması ve esas amacı başkanlık sistemi veya daha fazla güce sahip olmak. Bu çok tehlikeli ve bu tehlikenin farkında olan AK Partili, diğer parti içerisindeki siyasetçiler, milletvekilleri esasında kralın çıplak olduğunu görüyorlar.
     CHPnin genel başkanıyla, merkez yönetim kuruluyla, parti meclisi, milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri, diğer tüm birimleriyle birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket ettiğini anlatan Oran, Bizim tek hedefimiz yerelde ve genelde iktidar olmak, Cumhurbaşkanlığına Cumhuriyet Halk Partisinden bir arkadaşımızı getirmektir dedi.
    
     -CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin-
    
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin de, Anadolu coğrafyasının bin yıl bütün yoksulluklara rağmen mazlumlara ev sahipliği yapmış bir coğrafya olduğunu söyledi.
     Anteplinin de Niziplinin de mazlum olana kucak açacağını belirten Tekin, şunları kaydetti:
     Ama hepimizin bilmesi gerekir ki, burada yaşanan bir mazlumluk ve bir mağduriyetlik değil. Daha bu sorun başlamadan sayın Başbakan ve iktidar yetkilileri sınırımızda bir kampın kurulacağını, hatta kaç kişinin geleceğini ifade etmişti. Bizim bu konuda aklımıza gelen bütün projeler yapılıyor, ellerine veriliyor ve bu projeler uygulanıyor. Ancak bu yapılanlar ne Birleşmiş Milletler ne de Türkiye Cumhuriyeti hukukuna uyuyor. Buraya binlerce insan geliyor. Nizipte binlerce insan aş, iş beklerken, sorunun üstüne sorun eklemeyi niye kendine vazife edindin sayın Başbakan- Eğer gerçekten Türkiyenin iç sorunuyla Türkiye ile ilgili oluşabilecek bir sıkıntıdan dolayı yapıyorsanız, elbette buna canımız feda.
     Konuşmaların ardından CHP Nizip ilçe binası hizmete açıldı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Veli Gürgah
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER