CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: -CHP, toplumsal barışı herkesten daha fazla isteyen, toplumsal barış adına bedel ödeyen bir partidir


SİNOP (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP, toplumsal barışı herkesten daha fazla isteyen, toplumsal barış adına bedel ödeyen bir partidir dedi.
     Matkap, çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Sinopta, Gerze ilçesine geçerek partisinin kadın kolları üyelerinin düzenlediği etkinliğe katıldı.
     Burada konuşan Matkap, Türkiyenin önünün giderek tıkandığını savunarak, siyasette kadınlara ihtiyacın her gün arttığını söyledi.
     Demokrasiye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini savunan Matkap, şöyle devam etti:
     Türkiye tarihi bir virajdan geçmekte. CHP, toplumsal barışı herkesten daha fazla isteyen, toplumsal barış adına bedel ödeyen bir partidir. Biz toplumsal barış adına her türlü fedakarlığı yaparız ancak Cumhuriyetimizin temel değerlerinden, ulus devlet yapımızdan, milliyetçilik anlayışımızdan, idari yapımızdan ve sınırlarımızdan asla taviz vermeyiz. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım. Bugüne kadar hazırladığımız projelerinin tamamı bunu kapsıyor, o nedenle müsterih olun.
     Her geçen gün Cumhuriyetin temel felsefesinin ne kadar ulvi bir felsefe olduğunun görüldüğünü anlatan Matkap, şunları kaydetti:
     Bizim milliyetçilik anlayışımız gerçekten asil bir anlayış. Eşit yurttaşlık diye bir arayış var, aslında eşit yurttaşlık arayanlar CHPnin 6 okundan biri olan milliyetçilik tarifine bir baksınlar. Yurttaşlık temeli üzerindeki anlayışı sonuna kadar savunacağız, sonuna kadar sahipleneceğiz.
     İldeki bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Matkap, partisinin Sinop İl Başkanlığında basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya katıldı.
     Nihat Matkapa programlarında CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da eşlik etti.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven - Halit Gümüş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER