CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: -Ülkede çok çeşitli sorunlar var. Ama bence bunların en önemlisi ekonomi


BALIKESİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ülkede çok çeşitli sorunlar var. Ama bence bunların en önemlisi ekonomi dedi.
     Öztrak, partisinin Havran İlçe Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, CHPnin seçim sürecinde en fazla proje üreten parti olduğunu söyledi.
     Bu projelerin 6 tanesi mevcut hükümet tarafından eksik gedik de olsa bir şekilde kullanılmaya çalışıldı. Hatırlayacaksınız, biz bu projeleri ortaya koyduğumuzda kaynak nerede- demişlerdi diyen Öztrak, Kaynakta ortada, her şey burada. Bu işler yapılıyor. Ülkede çok çeşitli sorunlar var. Ama bence bunların en önemlisi ekonomi görüşünü dile getirdi.
     Öztrak, bugün halkın borca batmış durumda olduğunu ileri sürerek, Bugün borca batan halk, borçlarını ödemekte zorlanıyor. Geri dönmeyen çekler, ödenemeyen borçlar, hacizler, senetler aldı başını gidiyor. İnsanlar çok ciddi sıkıntı içerisinde. Borcunu ödeyemeyen insanlar ise son TTK örneğinde gördüğümüz gibi. Neyse ki dün değil evvel ki gün geri çektiler. Borcunu ödeyemeyen işini yapamaz. Bunları işten atın diye genelgelerle işlerinden atılmaya çalışıyorlar diye konuştu.
     Zeytin ve zeytinyağına desteklemenin artması gerektiğine de değinen Öztrak, şöyle devam etti:
     Bugün Balıkesirdeyiz, Havrandayız. Dün Burhaniyeyi gezdik. Ayvalıkı gezdik. Zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin içler acısı halini gördük. Maliyetler 4 kat artmış. Fiyatlar iki kat zor artmış, son 10 yılda. Bununla üretici nasıl ayakta dursun- 50 kuruş prim verdiler. Biz hesapladık, baktık. Avrupa Birliği (AB) ile rekabet ediyoruz. AB ile rekabet edebilmek için bu primin ne kadar olması gerekir. Zeytinyağına verilen primin en az kiloda iki lira olması gerekir. Bugün burada söz veriyoruz arkadaşlar. Bir yeni proje daha ekledik. İktidara geldiğimizde bugünkü fiyatlarla zeytinyağına 2 lira destekleme primi vereceğiz. Bu sözü burada bütün milletvekillerimle, il başkanımla birlikte sizlere duyuruyoruz.
     Öztrak ve beraberindeki heyet, daha sonra ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Fikriye Susam Uyar / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER