CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: -Türkiye sıkıştı, bu sıkışıklığın üzerinden gelebilecek bir tek irade var, o da CHP dir


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye sıkıştı, bu sıkışıklığın üzerinden gelebilecek bir tek irade var, o da CHPdir dedi.
     CHP Buca ilçe örgütünce Belediye Düğün Salonunda düzenlenen partiye katılım törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Adnan Keskin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve bazı milletvekilleri katıldı.
     Tekin, törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin son zamanlarda gerek içeride gerekse dışarda çok sıkışık bir dönem yaşadığını ileri sürerek, Türkiye sıkıştı, bu sıkışıklığın üzerinden gelebilecek bir tek irade var, o da CHP dir. Güç verirseniz, Türkiyede uzun süredir 50-60 yıllık iktidarların yapamadığını yapacağımıza söz veriyorum dedi.
     Son yapılan kamuoyu yoklamasına göre, AK Parti ile CHP arasındaki oy farkının yüzde 9a düştüğünü iddia eden Tekin, Önümüzdeki günlerde Türkiyenin her yerinden CHPye akın akın katılımlar olacaktır. Son kamuoyu yoklamasına göre AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı sadece 9 puan. Biraz daha çaba gösterirsek bunu kapatırız dedi.
     Adnan Keskin ise Türkiyede son 50 yılda, ulusal çıkarlar çerçevesinde toplumu şekillendiren bir iktidarın gelmediğini savunarak, şu görüşleri dile getirdi:
     Türkiyeye ihtiyaç duyduğu demokratik süreci getirecek olan CHPdir. Türkiyedeki köklü değişimlerin arkasında CHPnin imzası vardır. Toplumun yaşamış olduğu ne kadar köklü değişim varsa hepsinde CHPnin imzası vardır. CHP, önümüzdeki dönemde de bu dönüşümü devam ettirecektir. Bugün CHPyi tercih edenler, geçmişte görev yaptıkları partilerde Cumhuriyeti kuran iradeye bizim gibi hiç bir zaman karşı çıkmamışlardır.
     Genel sekreter Bihlun Tamaylıgil de partiye katılımların gönülden olduğunu belirterek, Gelen yeni üyelerimizle iktidara yürüyoruz. İktidarın temsilcileri zaman zaman İzmire geliyor. İzmirin önüne hayaller koyuyor. Bunlar hayaldir ve hayal kalacak. 2014ten itibaren Türkiyenin her coğrafyası bir İzmir olacaktır dedi.
     Konuşmaların ardından yeni üyelere rozetleri takıldı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER