CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: -Barış cümleleri evrenseldir. Barışı isteyenlerin öncelikle kendisiyle barışık olması lazım (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, barış cümlelerinin evrensel olduğunu belirterek, Barışı isteyenlerin öncelikle kendisiyle barışık olması lazım dedi.
     Tekin, Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği Edirne Şubesinin açılışının ardından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyenin gerçek sorunlarının üzerinin kapatılarak, televizyonlarda her akşam gereksiz tartışmaların yapıldığını savundu.
     ABDli Sarai Sierranın ölümüyle ilgili ülkenin bütün kurumlarının ayağa kalktığını ifade eden Tekin, Sierraya devlet ciddiyetiyle sahip çıkıldı. Acaba bu ülkede Edirne de dahil, kaybolan insanlarımıza sahip çıkan bir devlet var mı- Yüksek tartışmalar içerisinde toplumun gerçek gündemini ne yazık ki ötelemişiz, görmemezlikten gelmişiz diye konuştu.
    
     -Çözüm süreci-
    
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Çözüm süreci ve akil insanlar komisyonunun çalışmalarını nasıl buluyorsunuz sorusu üzerine, şöyle devam etti:
     Barış cümleleri evrenseldir. Çok kıymetlidir. Öyle 5 kelimeyle oluşacak bir cümle değildir. Barışı isteyenlerin öncelikle kendisiyle barışık olması lazım. Parlamentoda bir iç barış sağlanacaksa 4 siyasi partinin 3ünün milletvekillerinin tutsak olduğu bir yerde barışı istemek insafsızlıktır, haksızlıktır. Şimdi kim bunlar, bize barış dersi öğretecek- Bunlar bize barışı önermiyor, hukuksuzluk öneriyor. Bunlar bize parlamentosuzluk öneriyor.
     Tekin, CHPnin hukuka inanan bir parti olduğunu vurgulayarak, hukuksuz hiçbir alanda olmayacaklarını ifade ettiklerini kaydetti.
     Konuşmasının ardından Gürsel Tekin ile CHP Parti Meclis üyesi Benan Baykal, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Süheyl Batum, Ali Öngündüz, Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli, Saraçlar Caddesinde esnafı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER